Gordon Ramsay doživio tešku biciklističku nesreću
Foto: Tuzlanski.ba

Poznati kulinarski šef Gordon Ramsay opisao je kako je ovih dana doživio "jako tešku" biciklističku nesreću u SAD-u nakon koje se, kako je rekao, osjeća jako potreseno, prenosi u nedjelju BBC. 

U videu objavljenom na njegovim društvenim mrežama podigao je svoje kuharske pregače kako bi pokazao velike ljubičaste modrice na torzu zbog kojih mu je bilo potrebno bolničko liječenje.

Upućujući istodobno poruku "svim očevima" uoči Dana očeva u nedjelju, zvijezda emisija Ramsay's Kitchen Nightmares i Hell's Kitchen istaknula je važnost nošenja kacige.

"Nije me briga koliko je putovanje kratko", rekao je, dodajući da smjernice postaju još važnije kada se radi o vožnji bicikla s djecom poručivši da "ona moraju nositi kacigu".

"Želim vam svima poželjeti sretan Očev dan, ali molim vas, molim vas, nosite kacigu. Da nisam, iskreno, ne bih sada bio ovdje", poručio je Ramsay.

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Na svom Instagramu također je podijelio fotografiju prije i poslije na kojoj se vidi znatno oštećenje njegove kacige. Poznati kuhar (57) je rekao da se nesreća dogodila ranije ove sedmice u Connecticutu te je zahvalio traumatološkim hirurzima i medicinskim sestrama državne bolnice Lawrence and Memorial Hospital koji su se brinuli o njemu. (Hina)