Delegacija BH Eurosonga sutra putuje u Bakuu
Foto: Tuzlanski.ba

Delegacija BH Eurosonga sutra putuje u Bakuu, gdje će Maya Sar pjesmu predstavnicu BiH na 57. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope,\"Korake ti znam\", otpjevati u drugoj polufinalnoj večeri 24. maja.

\"Maya-Sar\"Tim povodom na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu Maya Sar istakla je da će se maksimalno potruditi da našu zemlju na ovom takmičenju predstavi dostojanstveno i onako kako dolikuje. „Prehodnih mjeseci cijeli tim je veoma posvećeno i pedantno radio na pripremi same pjesme, tako da smo itekako spremni za Eurosong 2012. godine\", kaže Maya, te dodaje da je već u srijedu očekuje prva proba u glavnom gradu Azerbejdžana.

Na sceni Crystal Arene u Bakuu, Maya Sar će nositi kreaciju bh. dizajnerice Selme Berisalić, koja se prije 60 dana pridružila ovogodišnjem timu BH Eurosonga. „Majina haljina je crne boje i mislim da ćete svi biti pozitivno iznenađeni i ponosni kada vidite nastup Maye Sar u Bakuu, jer će izgledati fantastično\", rekla je Berisalić. Bivšeg šefa Delegacije BH Eurosonga Dejana Kukrića ove godine slušat ćemo samo u ulozi komentatora Eurosonga 2012. godine. „Maya Sar i cijela ekipa napravili su odličan posao i pjesma „Korake ti znam\" zvuči sjajno. Poslušali su moje savjete koje sam im dao u smislu scenskog nastupa\", kazao je Kukrić.

Producent pjesme Mahir Sarihodžić zaključio je da se niko od Bosanaca i Hercegovaca neće postidjeti zbog Mayinog nastupa u Bakuu, kada će pjesmu „Korake ti znam\" interpretirati 17. po redu u drugoj polufinalnoj večeri. Ove godine vraćeno je pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa, a žiri će svoje bodove podijeliti gledajući drugu generalnu probu.

Maya Sar: \"Korake ti znam\"

Pridružite se oficijelnoj fan page stranici  Maye Sar: http://www.facebook.com/mayasarofficial i pratite sva aktuelna dešavanja naše Tuzlanke vezana za nastup na EUROSONGU 2012.

Tuzlanski.ba