Foto: Tuzlanski.ba

Supruga našeg najboljeg nogometaša Edina Džeke, Amra Silajdžić-Džeko, uskoro postaje novo zaštitno lice nove kompanije koju pokreće sa svojim prijateljima.

Riječ je o online platformi za prodaju isključivo ručno rađenih, kvalitetnih proizvoda, suvenira i originalnih radova i umjetnina iz naše zemlje.

OREA Bazaar omogućit će kupcima širom svijeta da lakše dođu do bh. domaćih proizvoda, a kreatorima i zanatlijama da lakše nađu put do kupaca, promoviraju svoje proizvode i izvezu van granica BiH.

Prije svega, radi se o malim poslovima i obrtima, domaćicama, samohranim majkama…

Cilj platforme nije samo kupovina i prodaja, nego i organiziranje zajednice koja će razmjenjivati iskustva, podsticati umrežavanje srodnih kategorija, osiguravanje dodatne obuke kojima će se osnažiti kompetencije malih proizvođača da svoj brend plasiraju na najbolji mogući način.

Platforma OREA je zamišljena kao mjesto jedne kupovine “one stop shop,” gdje će prodavači imati pristup regionalnim i internacionalnim kupcima koji cijene unikatnost, vrijeme i trud koji je uložen u proizvod.

OREA tim čine Amra Silajdžić-Džeko, Ajla Fijuljanin, Kerim Kalamujić i Senita Slipac.

Platforma bi trebala biti u funkciji do kraja ovog mjeseca.

Amra, koja zbog posla često putuje, iskoristit će svoje veze i popularnost kako bi što veći broj ljudi saznao za unikatne bh. proizvode u svijetu. (coolstyle.ba)