Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rumunske vlasti zaplijenile kolekciju automobila Andrewa Tatea 

Preuzmite sliku

Rumunske vlasti zaplijenile su kolekciju automobila kontroverznog influencera Andrewa Tatea i njegovog brata Tristana.

Ove informacije dolaze nekoliko dana nakon što je 36-godišnji samoproglašeni “trener za uspjeh” uhapšen u sklopu istrage o trgovini ljudima.

Među zaplijenjenima su Buggati Chiron, Rolls Royce, dva Ferrarija i Porsche, navodi rumunsko izdanje Spy Newsa. Tate, koji se jednom nakratko pojavio i u Velikom bratu, udate žene je opisivao kao “imovinu” koju posjeduju njihovi muževi.

Rumunske vlasti zaplijenile su kolekciju automobila, čija je vrijednost procijenjena na više od pet miliona eura, kao i niz kuća, uključujući i onu u kojoj su braća živjela i u kojoj su navodno držali šest mladih žena, prema izvještaju lokalnih novina.

Tate, kome je zabranjen pristup brojnim platformama društvenih medija zbog kršenja pravila, pohvalio se svojom kolekcijom automobila u tvitu koji je ciljao na klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg. Njen odgovor u kojem nije bila impresionirana postao je viralan, prikupivši skoro četiri miliona lajkova i 300 miliona pregleda.

Ramona Bolla, iz agencije za borbu protiv organiziranog kriminala Diicot, rekla je da će četvorica osumnjičenih, uključujući Tatea, biti u pritvoru 30 dana nakon što im je sudija produžio prvobitni pritvor od 24 sata. Bolla je istakla da odluka nije konačna i da osumnjičeni imaju pravo žalbe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje