Džumbus Festival se nastavlja ove sedmice punim intenzitetom sa četiri događaja u centru Tuzle. 

Foto: Džumbus Festival

Džumbus ekipa, u saradnji sa Udruženjem "Tuzla Live", organizuje nekonvencionalnu seriju događaja različitog sadržaja koji se održavaju na više različitih lokacija u Tuzli tokom cijelog ljeta.

U srijedu 14. augusta od 20 sati, na lokaciji Zlatarske ulice, odvijati će se Didžejing event, a poznati DJ duo EKKO i OG FLOCK će, kao i uvijek, svojim nastupom natjerati sve prisutne da plešu i pjevaju od prve do posljednje sekunde te večeri.

U klubu Baza u centru Tuzle, u četvrtak 15. augusta od 20 sati, održati će se programski koncert Tuzla Rock škole.

Nekoliko session bendova, sastavljenih od polaznika i učesnika projekta, pokazat će šta su naučili i koliko su napredovali u prethodnih par mjeseci trajanja ovog programa.

Ovaj koncert će ujedno biti i najava za novi ciklus i upis u Tuzla Rock School koja će se nastaviti u septembru. Sve informacije o upisu i i novom ciklusu biće objavljene na društvenim mrežama pa zapratite rad ove super pozitivne priče.

Na istom mjestu, u klubu Baza u petak 16. augusta od 21h, ljubitelji metal muzike mogu prisustvovati nastupu tuzlanskih bendova Reluctant i Impaller u okviru eventa Metalling. Neke starije i neke novije snage tuzlanske metal scene podići će nivoe kondenzacije u ovim vrelim ljetnjim danima.

Na kraju, u nedjelju 18. augusta od 14 do 22 sata, na lokaciji Zlatarske ulice, odvijat će se događaj pod nazivom Džabnica, svojevrstan backyard sale bazar koji nudi prostor za sve koji žele ponuditi svoju vintage odjeću i predmete ili ručno rađene kreacije.

Uz odličnu muziku i još bolji izbor pića, zabavite se u jedinstvenoj atmosferi, otkrijte i nabavite neobične, cool i orginalne stvari koje nećete naći nigdje drugo. Svi zainteresovani izlagači/učesnici se mohu prijaviti na [email protected].

''Zabavite se sa nama, nabavite nešto, naučite – svi su dobro došli na sve Džumbus događaje!'', poručuju organizatori.

Džumbus Festival je podržan od strane Federalnog ministarstva za kulturu sport, Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Turističke zajednice grada Tuzla, kao i brojnih drugih organizacija i pojedinica. Događaj Mettalling je takođe podržan od strane EFFEA programa i Evropske Asocijacije Festivala u okviru projekta „Metal Fusion“.