Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jelena Rozga i pored problema sa štitnom žlijezdom ima savršenu liniju: Ova ishrana je ključ svega

Preuzmite sliku

Tajna njene savršene figure je zapravo vrlo jednostavna.

Jeleni Rozgi je 2006. dijagnostikovana hipertireoza, a prije nekoliko godina i tahikardija. Ipak, pjevačica godinama ima isti broj kilograma i uprkos zdravstvenim problemima, zavidnu figuru duguje pretežno mediteranskoj ishrani.

„Moji problemi sa štitnom žlijezdom mi ne dozvoljavaju da se ugojim ni pola kilograma“, priznala je jednom prilikom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

„Sada je najvažnije da se što manje nerviram, i zbog srca i zbog štitne žlijezde. Prethodnih godina sam pjevala sve koncerte bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini, a sa svojom publikom i dalje mogu da pjevam i igram skoro dva sata“, zaključila je pjevačica.

„Ima neke veze sa genetikom i činjenicom da živim pored mora. Moja štitna žlijezda me ponekad stvarno zeza, ali generalno se osjećam dobro. Ne dam se ja, samo osmjeh na licu i pozitiva“, rekla je Rozga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

Ona je, između ostalog, istakla da je nekoliko sati na sceni odličan način da ostane u formi i bude u dobroj kondiciji, a priznala je i da joj je tokom izolacije zbog pandemije došlo do „kvara“ štitne žlijezde kada je prestala da trenira i samim tim šokirala svoje tijelo. Po savjetu trenera, nastavila je da vježba kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

Ono što mnoge u kontekstu njenih zdravstvenih problema zanima jesu navike u ishrani uz pomoć kojih održava kilažu. Jelena je otkrila da, uprkos tome što je veliki gurman, pazi šta jede i trudi se da obroci budu lagani i zdravi. Jede, kaže, nekoliko puta dnevno, ali uvijek u malim porcijama, a ponekad ima i dan kada je opuštenija nego inače kada je u pitanju jelo.

Jelena je priznala da se hrani po principima mediteranske kuhinje, pa su na njenom meniju u prvom planu povrće, voće i riba, a priznala je kako joj je posebno drago pečeno kestenje, prenosi Story.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,