Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Je li na pomolu nova kriza u palači? Kraljica Camilla uzima pauzu od kraljevskih obaveza

Preuzmite sliku

Kraljica Camilla odlučila je svoje poslovne obaveze staviti po strani i posvetiti se sebi i suprugu koji boluje od raka.

Poznato je kako je britanska kraljevska porodica posljednjih mjesec dana u velikim problemima. Naime, zahvatile su ih zdravstvene krize, a zbog kojih su 75-godišnji britanski kralj Charles III. i 42-godišnja princeza od Walesa Catherine izvan dužnosti.

Puno posla prebacili su na kraljicu Camillu i princa Williama, kraljevsku princezu Anne, princa Edwarda i njegovu suprugu Sophie.

Nakon nekoliko mjeseci na dužnosti, čini se kako se kraljica Camilla odlučila odmoriti i uzeti nekoliko dana pauze te to vrijeme provesti sa suprugom kraljem Charlesom.

Prema pisanju Sunday Timesa, očistila je svoj raspored do proslave Dana Commonwealtha. Ona se održava 11. marta i jako je važan dan za kraljevsku kuću, a posebno u svjetlu činjenice da je sve više država koje razmišljaju o odlasku iz te organizacije i odbacivanju britanske kune.

Camilla bi toga dana u Westminsterskoj opatiji trebala predstavljati krunu na susretu s predstavnicima 56 članica sa svih strana svijeta.

Njene dužnosti preuzeti će princeza Anne i princ Edward, a sve zbog toga što je i princ William u posljednje vrijeme odsutan zbog niza obaveza, a vjerovatno kako bi bio uz svoju suprugu Kate i djecu.

Sada su četiri člana kraljevske porodice na bolovanju, princeza Kate oporavlja se od operacije u trbušnoj šupljini na kojoj je bila počekom februara, a u javnosti se nije pojavila još od prošlog Božića. Prema informacijama iz Kensingtonske palače, princeza bi se svojim dužnostima trebala vratiti do Uskrsa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje