Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Znate li šta simboliziraju brojevi na kućama? Kroz ovaj vodić saznajte živite li na sretnoj adresi

Preuzmite sliku

Kupujete novu kuću, zemljište ili stan? Dok su lokacija, sigurnost i cijena tri glavne stvari koje treba uzeti u obzir, postoji još jedan mali detalj o kojem treba razmišljati: broj kućne adrese. Sretna kućna adresa može vam pomoći da saznate ukupnu energiju nekretnine, bilo da se radi o stanu ili kući. 

Naravno, ne biste trebali svoju kupnju kuće odrediti prema tome šta kažu neki glupi brojevi, ali smatrajte ih vodićem, pogotovo ako ste ljubitelj Feng Shuija ili numerologije.

Sretna kućna adresa također može dodati vrijednost vašoj imovini, ako je kasnije pokušate preprodati. Istraživanja su pokazala da se nekretnine s brojem 8 bolje prodaju, a one s brojem 4 ili 13 manje, piše BluePrint.

Ako broj 125 pripada vašoj kućnoj adresi, jednostavno sabirate brojeve i dobijete 8 (1+2+5 = 8).

 • Za stambene jedinice koje su zabilježene kombinacijom slova i brojeva (npr. 15A ili 21B), dodajte brojčanu vrijednost slova ili slova zbiru brojeva. Ovo posljednje se radi tako što se slovu A na početku abecede dodijeli vrijednost 1, slovu B vrijednost 2… i tako sve do 9, tako da se desetom slovu, ponovo dodijeli 1, a jedanaesti, 2…, prenosi Tuzlanski.ba.

  Ako je broj vaše adrese već jednocifreni broj (1-9), naravno ne morate ništa posebno da računate. A šta znače brojevi?

  Broj jedan simbolizuje nove početke, što ga čini savršenim za mlade porodice koje započinju sopstveni, samostalni život.

  Dom pun saradnje i razumijevanja. Također se vjeruje da jača veze i brakove.

  3

  Ova adresa je puna pozitivne i kreativne energije. Savršen je za strastvene planere zabava i umjetnike.

 • 4

  Broj četiri ima lošu reputaciju kao nesretan broj. Međutim, to također donosi stabilnost i sigurnost.

  5

  Za ljude živahnog karaktera i putnike. Ovaj broj je povezan sa avanturom, promjenom i opuštanjem.

  6

  Najbolje mjesto za njegovanje odnosa. Harmonija i strpljenje su prisutni u ovom domu. Ovo je jedan od sretnih brojeva.

  Introvertni ili samci? Ovo je savršeno za vas. Sedam znači samoću i mir. To je pravo mjesto za samorazvoj.

 • 8

  Ovo je najsretniji broj. Dobiti ovaj broj za svoj dom je kao dobitak na lutriji, može vam donijeti dobro zdravlje, obilno bogatstvo i zdrave odnose.

  9

  Ovo je sretan broj za žene. Broj devet promoviše samopouzdanje, postizanje ciljeva i finansijski rast. Pogodnije za samce, nego za porodice.

  Šta ako imate nesretan broj?

  Tradicionalno, domovi s brojem 8 uvijek će imati sreće, jer se u numerologiji vjeruje da broj 8 simbolizira bogatstvo, prosperitet i obilje. Isto vrijedi i za broj devet.

  U međuvremenu, kućne adrese s brojem četiri trebaju biti posebno oprezne. Poznato je da je broj 13 nesretan, pogotovo jer ako ga izračunate daje se broj 4 (1+3=4). Vjeruje se da je broj četiri nesretan, jer zvuči vrlo slično riječi “smrt” na kineskom.

 • Pod pretpostavkom da imate pristupačnu nekretninu i prekrasan dom na njoj. Međutim, adresa je jednaka četvorki. Nada nije izgubljena, sve što trebate učiniti je nacrtati crveni krug oko kućnog broja kako biste poništili lošu sreću.

  Ovo “hvata” lošu sreću broja. Međutim, zapamtite da su ovo samo vodići koji će vam pomoći da donesete odluku o kupnji ili zadržavanju nekretnine. Energija vašeg doma u potpunosti ovisi o vama i vašoj porodici.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje