Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Znaš li šta se događa s tvojim grudima ako duže vrijeme apstiniraš od seksa?

Preuzmite sliku

U posljednje vrijeme primjećuješ neke promjene na svojim grudima? Onda baci pogled na kalendar – i kad si posljednji puta spavala s muškarcem.

Naime, ako duže vrijeme apstiniraš od seksa, upravo ta apstinencija može biti uzrok tim promjenama. Nevjerojatno, ali istinito: seks može pozitivno djelovati na izgled tvojih grudi – a kako djeluje apstinencija, otkrij u nastavku teksta…

 • Nema seksa?

  Evo šta se događa s tvojim grudima. Ruku na srce, ponekad ima faza kad nismo toliko seksualno aktivne. Možda je to vrijeme dok traje mjesečnica, trenutno nemaš ljubavnika ili se vatra u vezi ugasila. Međutim, sada postoji jedan dobar razlog da probudiš svoj seksualni život – tvoje grudi će ti zahvaliti.

  Superosjetljive bradavice 

  Ako se niko duže vremena nije bavio tvojim grudima, reagovat će uglavnom s preosjetljivošću. Tada i grudnjak ili majica mogu biti neugodne i „grube“ za bradavice – čak mogu izazvati neugodne reakcije.

  Zbogom čvrstoći 

  Grudi su mnogim muškarcima za vrijeme predigre ili ljubavnog čina u prvom planu. Grudi se maze, masiraju ili lickaju. Osim što je to sjajan osjećaj, ubrzava krvotok. A upravo to pomaže grudima da ostanu čvrste.

  Tvoje grudi postaju manje

  Jedna moguća posljedica seksualne apstinencije zaista su manje grudi. Razlog je jednak kao i kod čvrstoće. Ako nisu redovno prokrvljene, onda se fine žilice krvnih sudova mogu čak i blokirati. (miss7.24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,