Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama? Istraživanja ponudila četiri razloga

Preuzmite sliku

Istraživanja su pokazala da muškarci preferiraju žene sa nogama dužim od prosjeka. A zašto je to tako? Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama?

Istraživači su proveli mnogo manje vremena proučavajući zašto muškarce toliko privlače ženske noge, nego što se prosječan muškarac na ulici posvetio gledanju u njih. Za heteroseksualne muškarce, šta je tako posebno u ženskim igrama?

Šta kažu istraživanja? Zašto su muškarci opčinjeni ženskim nogama?

 • Analize su pokazale da muškarci preferiraju žene sa nogama dužim od prosjeka. Muškaraci poklanjaju toliko pažnje ženskim nogama, jer to za njih predstavlja neku vrstu “vizuelne predigre”. Na mnogo različitih načina, savremena kultura, kao i masovni mediji, dodatno su pojačali fascinaciju muškaraca ženskim nogama. I mnogi historijski dokazi sugerišu da su ženski udovi oduvijek imali sposobnost podstaknuti tjelesne želje muškaraca. Ponekad, do tačke zaljubljenosti ili fetišizma.

  1. Oblik nogu

  Muškarce privlači fizički oblik ženskih nogu. Ženske noge su uglavnom mekane, zaobljene i lako natjeraju muškarca da se zaljubi u njih. Možete vidjeti na medijima da ističu noge kao zavodljive i sočne, zbog čega su noge bile centar pažnje. Muškarci smatraju da su noge najseksepilniji dio ženskog tijela i privlače ih meka, nježna privlačnost nogu koja pokazuje senzualnost i mekoću.

  2. Hod

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

  Muškarce impresionira ženski hod, način na koji ona samouvjereno pomijera noge dok hoda. Naročito ako žena pritom nosi štikle. Ženin hod pokazuje njeno samopouzdanje, a samopouzdanje je tako seksi i privlačno.

  3. Prirodna ljepota

  Muškarce privlače noge, jer su prirodne, bez šminke, a žene izgledaju dovoljno samouvjereno da svoje noge pokažu svijetu. Obično su ženske noge prirodno lijepe i ne treba im šminka za pokrivanje.

  4. Njega

 • Muškarce privlače ženske noge, jer su njegovane, bez dlaka, glatke, meke, privlačne… A privlači ih to što je i sama žena uredna, čista i njegovana. To pokazuje količinu ljubavi koju žena ima prema sebi, a muškarcima se to izuzetno dopada. (Lepotaizdravlje.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,