Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto bi tvoja sestra trebala biti najvažnija žena u tvom životu?

Preuzmite sliku

Možda još uvijek nisi svjesna da je zapravo tvoja starija sestra najbolja prijateljica koju ćeš ikad imati, ali ne brini, s godinama ćeš i to shvatiti. Ona je tvoja najveća podrška, glas razuma  i najbolja savjetnica. Ako misliš da to nije dovoljno, donosimo deset razloga zašto tvoja sestra treba biti najvažnija žena u tvom životu.

Kad imaš sestru nikad nećeš biti sama, jer ćeš uvijek imati osobu koja će rado odvojiti vrijeme za tebe, piše miss7.24sata.hr

Ona je tvoja prva i najbliža prijateljica 

Djetinjstvo si provela sa sestrom, ona te učila svim dobrim stvarima ali i sitnim nestašlucima. Ona ti je postala prijatelj prije drugih, i zauvijek će ostati tvoja prva i najstarija prijateljica.

Razumije sve što vam se događa unutar porodice

Tvoja sestra te najbolje razumije kad su u pitanju problemi kod kuće, jer ih i ona također prolazi. Sa njom ćeš sve lakše prevazići.

Ništa ne moraš sakrivati od nje 

Budimo iskreni, i da nešto sakriješ velika je mogućnost da će to tvoja sestra otkriti. Zbog toga, nemoj se ni truditi. Ona će te uvijek najbolje saslušati i posavjetovati.

Ima pun ormar odjeće iz kojeg joj možeš ‘krasti’ kad god poželiš 

Zar postoji nešto bolje nego kad sestra i ti nosite isti broj odjeće i obuće? Sigurno da ne. Onda kad ti dosadi tvoja odjeća, uvijek možeš nešto posuditi iz sestrinog ormara, a još bolje je kad su vaši ormari jedan zajednički ormar.

Ona je tvoja doživotna i najveće podrška

Ako imaš sestru, onda već znaš. Niko se ne raduje tvom uspjehu kao sestra.

Njena kuća je i tvoja kuća

Kad odrastete, i svaka počne živjeti svoj život, i tad će njen dom biti i tvoj dom.

Nekad će glumiti negativca za tvoje dobro 

Ponekad ti se možda čini da te previše kritikuje, ali zapamti da ona to radi za tvoje dobro, i da je stvarno u većini slučajeva “stariji iskusniji”. Ona će ti uvijek govoriti istinu, koliko god teška bila. Ipak, uvijek će biti uz tebe i pomoći ti da budeš najbolja verzija sebe.

Ona je osoba koja će uvijek navijati za tebe 

Ona te najduže poznaje, gledala je kako odrastaš i kroz šta prolaziš da bi danas bila tu gdje jesi. Upravo zbog toga će uvijek biti tvoja najveća podrška, jer zna za šta si sve sposobna i dokle ćeš dogurati.

Daje najbolje savjete 

Većinu stvari koje ti sad prolaziš, ona je davno prošla. Zato će ti uvijek dati dobar savjet, i saslušati sve tvoje probleme.

Kad imaš sestru imaš sve 

Starija sestra je osoba koja će zauvijek biti dio tebe i tvog života. Njoj nikad nećeš dosaditi, i ona će uvijek biti tvoja najbolja prijateljica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje