Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljivo istraživanje: Brak pretvara žene u alkoholičarke?

zena alkoholicar
Preuzmite sliku

Alkoholna pića nam pomažu u potrazi za partnerom: Muškarcima daje hrabrost da priđu ženi, a ženama povećava toleranciju na glupe ulete. Američko sociološko društvo ovih je dana objavilo rezultate svojeg najnovije istraživanja, koje pokazuje zanimljive rezultate.

\"zenaŽene u braku piju češće od onih neudanih, a muškarcima se apetit za alkoholom smanjuje kada uđu u brak.

Stranica HowAboutWe provela je i svoje malo istraživanje temeljeno na ovim otkrićima, pa su tako ustanovili da su brakovi u kojima žena pije više od muškarca sretniji od onih u kojima je situacija obrnuta. Obuhvaćeno je 120 ljudi, a rezultat je slijedeći: Najviše piju žene koje su udane, a nakon njih dolaze razvedeni muškarci, piše Index.

Zlobnici će reći da su ove kategorije najzastupljenije zbog toga što alkoholom pokušavaju proslaviti svoju sreću: Žene zbog dobrog ulova, a muškarci zbog činjenice da su se riješili velikog tereta. Naučnici dodaju da je ovakva struktura alkoholiziranja prisutna zbog uticaja partnera, pa tako muškarci piju manje zbog toga jer im žene to brane, a žene često i preuzimaju hobi svog muža i piju zajedno s njim.

Poznajete li neke udane žene koje su počele piti više otkada su se udale? Pritom ne mislimo na čašu vina uz ručak.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: