Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vjenčanje na kome se plakalo: Ashley zna da umire od raka, ljubav sa Jasonom krunisala brakom

Preuzmite sliku

Do ovog tužnog završetka ne bi došlo, kaže njen otac, da joj ljekari nisu postavili pogrešnu dijagnozu 2018. Imala je kvržicu na nozi za koju su je uvjeravali da je bezazlena

Stotine ljudi donirali su novac i pomagali u brzoj organizaciji vjenčanja jer je Ashleigh Simrajh (23) iz Australije saznala da joj je ostalo još svega nekoliko sedmica života. Umire od raka, bolest je u terminalnoj fazi i proširila se cijelim tijelom, a tek je počela živjeti, prenosi 24sata.hr.

Do oltara nije mogla hodati, nije imala snage pa su je vozili u kolicima.

 • Pogledajte u video ceremoniju njihovog vjenčanja:

  Udala se za ljubav svog života Jasona Halea koji se nije mogao suzdržati da ne zaplače dok su razmjenjivali zavjete. Plakale su i okupljene zvanice. Bilo je vrlo tužno posmatrati tako mladi život koji nestaje i shrvanog Jasona koji zna da svoju najdražu neće još dugo imati pored sebe.

  – Jako sam ponosan na tebe i presretan sam što ću te imati priliku zvati svojom suprugom – rekao joj je pa ponovo zaplakao.

  Do ovog tužnog završetka ne bi došlo, kažu, da ljekari nisu djevojci postavili pogrešnu dijagnozu 2018. godine. Imala je kvržicu na nozi za koju su je uvjeravali da je bezazlena. No, bila je daleko od bezazlene, u njoj je bujao tumor.

 • Godinu dana kasnije saznala je da boluje od agresivnog oblika melanoma koji se proširio njezinim tijelom. Prošlog mjeseca su joj rekli kako spasa nema, da joj je preostalo svega nekoliko sedmica života.

  – Ona sada ima rak pluća, rak jetre, rak u prsima i svega nekoliko dana života. Vjerovala je ljekarima te 2018. godine i nastavila je sa životom kao da je sve u redu. Da su tada postavili pravu dijagnozu, ona ne bi bila tu gdje je danas – rekao je njen otac Tony Simmo koji smatra da ljekari za ovaj propust moraju odgovarati.

  Kaže kako se njegova kći ne želi vratiti u bolnicu i tamo čekati posljednji izdisaj, već će biti kod kuće.

  – Želimo da zadnje dane bude okružena ljudima koje voli. Naša Ashleigh je borac i bori se da ostane što je moguće duže sa nama – dodao je, a prenosi Mirror.

  Mediji su pisali o njihovom vjenčanju, a čitatelji su plakali shrvani tom pretužnom pričom. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje