Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vaša frizura ne odražava samo vaš stil ona otkriva i kakav vam je karakter

Preuzmite sliku

Frizura nije samo odraz stila, njome podsvjesno šaljemo poruke ljudima kojima smo okruženi

Duga kosa, „ispeglana“ ili sa zanosnim loknama, srednje dugački bob uvijen u kovrdže ili ravan, sasvim kratka kosa, jednobojna ili sa pramenovima i pravilnim ili asimetričnim šiškama. Mogućnosti su brojne i zavise od ličnih afiniteta, ali i oblika lica. Ali, odabir frizure ne odražava samo naš stil – on otkriva i karakter i skrivene namjere koje nam se roje u glavi.

Duga kosa

Kosa do ispod ramena i duža karakteristična je za stabilne, odmjerene i jednostavne žene koje se „ne okreću kako vjetar duva“. Ako se nađete u dilemi, potražite savjet od žene koja ima dugu kosu – ona je mudra, „tri puta mjeri, pa tek onda siječe“ i naučit će vas da sagledate veći broj perspektiva od one dvije koje ste zacrtali kao moguće rješenje problema koji vas muči. Ujedno, žene koje imaju dugu kosu su misteriozne i vole da budu zavedene.

  • Kosa srednje dužine

    Srednje dugački bob biraju žene koje su fleksibilne i pouzdane, a ujedno i avanturistički nastrojene, bez obzira na to da li su veoma mlade ili su već počele da „troše jesen života“. Ove žene su pune iznenađenja, energične i zabavne. Flertuju nesvjesno, znaju da čuvaju tajne i izvanredne su majke i supruge.

  • Kratka kosa

    Dame koje odluče da imaju kratku frizuru su samouvjerene, odvažne i hrabre. One ništa ne kriju, imaju britak jezik i misle brzo poput vidre. Odlično barataju novcem, vrijedne su, spremne na svaku vrstu poslovnog rizika i sjajne su domaćice. Ukoliko ste cijeli život imali dugu kosu ili srednji bob, a onda donijeli odluku da se ošišate na kratko, želite da se oslobodite stega prošlosti i da punim jedrima zaplovite u budućnost koju ćete sami kreirati. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,