Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uz pomoć ova dva trika ogledalo u kupaonici vam nikada neće zamagliti

Preuzmite sliku

Mislite da znate sve trikove za čišćenje kupaonice, ali… Izađete fino opušteni, mirišljavi i svježi ispod tuša, a ogledalo je zamagljeno. Kako bi se vidjeli, morate ga obrisati peškirom ili čak posušiti fenom. Ovaj jednostavni trik će vam pomoći da to više ne radite.

Trebate napraviti sljedeće… Trik je u tome da očistite ogledalo pjenom za brijanje. Nastat će lagani i nevidljivi sloj na površini ogledala te se ono neće zamagliti. Dakle, zamijenite uobičajeno sredstvo za čišćenje kremom za brijanje. Po potrebi možete njome očistiti i prozor.

Ako nemate kremu za brijanje kod kuće, možete koristiti i deterdžent za pranje posuđa. Nakon što se deterdžent posuši, ispolirajte ogledalo mekom krpom kako se ne bi vidjeli ostaci deterdženta.

Ako želite ne samo očistiti ogledalo (ili staklo, odnosno prozore) već i spriječiti da se zamagli nakon tuširanja, uzmite iz kuhinje jedan sirovi krompir. Jednostavno ga prerežite te pređite preko stakla odrezanom polovicom. Ogledalo potom prebrišite mekom krpom.

Bonus savjet: Čišćenje ogledala džinom! Možda će vam zvučati ludo, ali u viktorijanskoj Engleskoj su se kleli (osoblje, batleri te kućne pomoćnice) da je džin idealno sredstvo za čisto i sjajno ogledalo! Najbolji rezultati su se postizali kad se uzela mekana krpa – tada svilena, a danas je sasvim uredu i krpa od mikrovlakna. Visoki udio alkohola iz džina topi masnoću te čisti ostatke – te ostavlja fini miris u kupaonici.( miss24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,