Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uz ovaj brz i jednostavan trik zagrijat ćete svoju rernu za pola uobičajenog vremena

Preuzmite sliku

Rachel Fairbank podijelila je na Internetu jednostavan savjet za zagrijavanje rerne u trenu koji će mnoge ostaviti zaprepaštenima jednostavnošću na najbolji mogući način.

Naime, predlaže uključivanje rerne na najveći stepen na tri do pet minuta prije nego rernu postavite na željenu temperaturu zagrijavanja. To će puno brže zagrijati rernu, dopuštajući joj da postigne idealnu temperaturu za osjetno manje vremena nego inače.

Budući da se rerna počinje hladiti i mora postupno dostizati zadanu temperaturu, često ćete morati čekati 15 do 20 minuta da se zagrije, ovisno o marki i modelu. Međutim, ovaj zgodan korak štedi vam dodatnih pet do 10 minuta, što je posebno korisno za one večeri kada pokušavate što je brže moguće staviti večeru na stol nakon užurbanog radnog dana.

  • Dakle, ako ostavite rernu da radi na maksimalnoj temperaturi četiri minute prije nego što je isključite, a zatim rernu uključite na 200 stepeni, zagrijavanje obično traje samo devet minuta, a to je polovica onoga što obično treba kad se namjesti na bilo koju temperaturu.

    Ovaj jednostavni trik čini proces stvaranja ukusnih pečenih recepata poput pečenog krompira i čokoladnog kolača mnogo bržim! (miss7.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,