Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umjetnica snimke beba s ultrazvuka pretvara u nevjerovatna umjetnička djela (FOTO)

Preuzmite sliku

Laura Steerman, umjetnica iz Irske, snimke beba sa ultrazvuka transformiše u prekrasne slike. Za mnoge buduće roditelje, snimak ultrazvuka je samo rutinski pregled, ali za neke vidjeti svoje dijete prvi put je nešto najljepše.

Nakon što je sama iskusila strahove u trudnoći, umjetnica Steerman je počela pretvarati svoje snimke s ultrazvuka u nevjerovatna umjetnička djela. Sada su njene slike naišle na veliku potražnju jer mnogo ljudi pronalazi utjehu, ali i radost u njenim prekrasnim i veličanstvenim djelima.

Laura, koja je majka troje djece, objasnila je kako su na nju slike imale terapeutski učinak dok je prolazila kroz komplikovanu trudnoću punu strahova.

– Imala sam dosta komplikovanu trudnoću i nisam uopšte osjećala bebine pokrete. Zbog toga sam osjećala kako crno-bijele mutne snimke ultrazvuka jednostavno nisu dovoljne i počela sam ih slikati. Počelo je kao jedan hobi, a pretvorilo se u maleni posao nakon što su prijatelji kojima sam naslikala snimke podijelili slike na društvenim mrežama – ispričala je Steerman.

Govori kako je najljepši dio posla upoznavanje klijenata i njihovih nevjerovatnih priča.

– Ne samo da je cijeli proces slikanja za mene vrlo zabavan već se radi o emocionalnim slikama beba u stomaku. Moj omiljeni dio tog procesa je povezivanje s klijentima i slušanje njihovih nevjerovatnih priča jer nijedno iskustvo i nijedna beba nisu isti – priča ona.

Uspjela se povezati i s irskim dobrotvornim udruženjem Feileacain na čijoj internetskoj stranici postotak njenih prodanih slika ide roditeljima koji su izgubili bebe neposredno prije ili ubrzo nakon rođenja. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,