Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U tijelo ubacila bakteriju staru 3,5 miliona godina zbog bizarnog razloga

Preuzmite sliku

Žena (45) iz Minhena koja se predstavlja nadimkom Manoush, unosi u krv ekstrakt bakterije Bacillus F već tri mjeseca i kaže da od nje izgleda mlađe, ali da se mlađe i osjeća, piše Daily Mail.

“Kada vježbam mogu vježbati puno duže. Mogu trčati pet kilometara umjesto uobičajena tri. Mislim da i moja koža izgleda bolje. To su samo male stvari koje su se poboljšale. Ovog ljeta imali smo velike promjene temperature i u normalnim uslovima ja bih se odmah prehladila, ali ovog puta nisam. Mogu tome biti i drugi razlozi, ali mislim da je to sve efekt ‘terapije’ bakterijom” ispričala je Manoush.

Bakteriju su otkrili 2009. u permafrostu na sjeverozapadu Rusije, a neki su je naučnici odmah proglasili “senzacijom”. Tim koji je prije dvije godine otključao bakterijin DNK kod, ustanovio je da, za razliku od ostalih stanica u prirodi, Bacillus F ne pokazuje znakove starenja.

Manoush koja se pojavljuje u hororima kao što su ‘Kanibal’ i ‘Seed 2’ vjeruje da će eksperiment uspjeti, a kao pozitivan primjer navodi svog liječnika Anatolija Brouchkova.

“Doktor Brouchkov uzima ovu terapiju godinama i ima prelijepu kožu, kao mladić. Radi mi veliku uslugu, radi veliku uslugu i znanosti. Sretna sam što sam dio svega” kaže glumica.

Žali se da je porodica ne podržava. Ne žele, kaže, imati ništa s tim. Nekad i njoj samoj dođe da odustane.

“Nekad se pogledam u ogledalo i pomislim da sam čudakinja, ali brzo dođem k sebi. Znam šta radim. Sve je isplanirano i ne želim taj plan zaustavljati”, priča Manoush.

“Ovo me neće učiniti 20 godina mlađom. Ali, mislim da će mi pomoći da živim 80 ili 90 godina. Želim umrijeti u funkcionalnom tijelu i ako ovo pomogne, značit će to da se isplatilo”.

Njemica svake dvije sedmice ide na injekciju. Nepoznato je kakve negativne efekte može ostaviti.

“Bez rizika nema uspjeha”, kaže Manoush.

Injekcije nisu prvo čime ova majka jednog djeteta želi postići vječnu mladost. Na plastične operacije u posljednjih 20 godina potrošila je preko 40.000 eura. Povećavala je grudi, modificirala lice i nos.

“Nije me briga što ljudi misle. Ništa me neće zaustaviti da izgledam mlađe. Ništa.” zaključila je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,