Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri najčešče laži koje muškarci koriste neposredno prije raskida

Preuzmite sliku

Zavođenja, izlaženja, zaklinjanja na ljubav a zatim svađe i raskidi. Sve je to u globalu sastavni dio ljubavnih veza, kroz koje manje više svi prolazimo.

Još samo jedan detalj nedostaje u cijeloj priči, a vjerovatno vam je lako da pogodite da su to laži. Kada dođe do raskida, laži su gotovo neizostavne.

Ako ste i sami nekad doživjeli da voljena osoba raskine sa vama i da pri tom pokušava da vam “proda” očigledne, ali i one ne tako očigledne laži, koje ste na kraju ipak razotkrili, vjerovatno ste se zapitali – zašto to radi?

Koje su to najčešće laži koje muškarci izgovaraju prilikom raskida i šta stoji iza njih?

Nije do tebe, u meni je problem

Ovo je jedan od najklasičnijih primjera kojim se vaš bivši može poslužiti prilikom raskida. Ako tvrdi da niste vi ništa pogriješili i da ne postoji nikakva krivica sa vaše strane koja je dovela do toga da on donese odluku po pitanju raskida, gotovo 100% vas laže.

On se služi ovom izjavom kako bi prikrio pravi razlog raskida. Iako ima slučajeva kada osobe u vezi jednostavno nisu sretne i žele da raskinu pa se posluže ovom izjavom, gotovo skoro uvijek to je samo izgovor, a istina leži dublje ispod toga, prenosi Ženski magazin.

Potrebno mi je neko vrijeme da sagledam stvari

Ako vam vaš bivši saopšti nešto slično ovom, to može da bude iz dva razloga – koristi ovu rečenicu kao izgovor da ne povrijedi vaša osjećanja, kako bi pri tom izbjegao svađe ili vam zapravo poručuje da sa vama ne vidi svoju budućnost.

On zapravo ni sam nije siguran šta želi i koga želi, pa bi mu vrijeme bez vas odgovaralo prije svega da može slobodno da se viđa i sa nekim drugim, ali i da vam se vrati ako to ipak na kraju odluči.

Jednostavno nemam vremena za vezu, imam previše posla

Ovo je takođe veoma čest izgovor, kojim se vaš bivši može poslužiti ako želi da okonča vašu vezu. I pogodite šta, u pitanju je samo još jedna laž, jer niko nije nikad toliko zauzet da nema vremena za ljubavni život.

Nije li suština života pronalaženje te jedne osobe koja vas ispunjava? Ako mu je zaista stalo do vas pronaći će vremena u svom “popunjenom” rasporedu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,