Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri jednostavna zlatna pravila za zdravu kosu

Preuzmite sliku

Mreže i internet nas zatrpavaju savjetima za zdravu kosu do te mjere da je zaista teško prosijati ih i razlučiti šta stiže od zaista pravih znalaca.

Pravila njege za zdravu kosu:

1. Nikada ne idite u krevet sa mokrom kosom

Ne idi u krevet ljut – to nije jednako važno pravilo kao da ne idete u krevet sa mokrom kosom. Ne samo što će mokra kosa postati lomljiva i biti sklona oštećenjima, nego će i vaš skalp tako postati idealno mjesto za razvoj bakterija. A to znači da ćete danak želji da legnete sa mokrom kosom plaćati nedjeljama. I to ne tvrde samo hair stilisti, nego su dokaza i ozbiljna naučna istraživanja.

@t3micro Hair cycling: hype or haircare sorcery? Trichologist @MandyB Thairapy- Trichologist explains the in's and out's of hair cycling and how to create a personalized routine (it's not one-size-fits-all). Still want a universal fix? No matter your hair type, Mandy recommends using a filtered showerhead like the T3 Source Showerhead.  The T3 Source Showerhead filters water to reduce free-chlorine and eliminate impurities for a better clean that protects hair's natural hydration.  #T3Hair #Trichologist #HairCare #FilteredShowerHead #HairCare #HealthyHair #HairTok ♬ Lifeline (Instrumental) – BLVKSHP

2. Ciklična njega kose

Ako ste blagosloveni dugom, gustom kosom, onda znate koliko je potrebno truda da bi ona ostala zdrava. Ciklična njega je  najbolji način da je održite u odličnoj formi. Ona podrazumijeva da smjenjujete proizvode za njegu kose tako da oni odgovore na sve vaše potrebe. Recimo: jedno pranje posvetite dubinskom ćišćenju, nakon toga se posvetite hidrataciji i na kraju jačanju kose.

@helenheavenn♬ What You Know Bout Love – Pop Smoke

3. Koristite maske za kosu

Maske za kosu su zahtjevne – zahtjevaju da za njih odvojite vrijeme. Ali kada god ga imate dovoljno, stavite neku od hranjivih maski. To će obezbjediti da vaša kosa laganije prođe kroz teške trenutke stilizovanja i mučenja toplotom, farbanjem i frizurama, piše Lepota i zdravlje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,