Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trenutak kada brat saznaje da može spasiti život svojoj mlađoj sestri rasplakao mnoge

Preuzmite sliku

Djevojčici Josie Schwendeman dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija kada je imala samo 11 sedmica, a bolest se vratila u oktobru 2023. nakon dvije godine remisije.

Prošla je iscrpljujuće hemoterapije, a njezini su roditelji od doktora čuli da će trebati transplantaciju matičnih stanica kako bi preživjela.

Ponekad brat ili sestra mogu biti odgovarajući donor matičnih stanica, što je bio slučaj i u porodici Schwendeman. Ispostavilo se da su matične stanice Josienog brata Cadena dovoljno slične onima njegove mlađe sestre da bi transplantacija uspjela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hope Rises Network (@hoperisesnetwork)

I 6-godišnjak i njegova starija sestra Kinley testirali su svoje matične stanice kako bi vidjeliko bi bio najbolji donor za Josie.

Roditelji Janette i Casey snimili su video kako bi najavili ko će moći “spasiti” malenu Josie. Djeca su nestrpljivo čekala odgovor, a Janette je u videu objavila da se Cadenove matične stanice savršeno podudaraju s Josienima te da ih može donirati. Svom je sinu rekla da je on Josien heroj.

U dirljivom trenutku Caden je zagrlio svoju mlađu sestru i rekao joj: “Josie, spasit ću te.”

Video je izazvao podjele među ljudima koji su pogledali video. Jedan je gledatelj upitao: “Ima li Caden autonomiju odlučiti hoće li svoje matične stanice donirati svojoj sestri?”

Ipak, većina je pohvalila Cadenovu hrabrost. “Ona to sada ne zna, ali jednog dana shvatit će šta je njezin stariji brat učinio za nju”, komentarisao je jedan korisnik. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,