Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Terapeut otkriva 3 najčešća razloga zbog kojih pucaju duge veze i brakovi

Preuzmite sliku

Bračni savjetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama redovno dijeli savjete parovima, ali i zaključke do kojih je došao na temelju odrađenih terapija.

Tako je sa svojim pratiteljima podijelio i tri najčešća razloga zbog kojih završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na temelju onoga što je on čuo i vidio u radu s parovima.

Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu raditi male stvari koju su ih zbližavale, što može biti ozbiljan udarac za vezu. Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se susreću na hodniku, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko velik da im se čini preteškim popravljati stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

 • svađa roditelja razvod
 • Gomilanje neriješenih problema

  Previše je neriješenih svađa, svađa u kojima se isti problem nastavlja javljati bez rješenja ili popravka, što dovodi do ogorčenosti, prijezira i emocionalne iscrpljenosti. To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravka ili rješenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut.

  Udaljavanje

  S vremenom ste se udaljili, što u vezi može dovesti do neočekivanih promjena. Prema riječima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne događa uvijek. Ponekad se interes, uvjerenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smjerovima, što u konačnici može dovesti do nekompatibilnosti. Prekid tada ne mora nužno biti nečija krivnja i često je nepredvidiv, prenosi Zadovoljna.hr

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,