Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve je prodala kako bi otišla dečku preko oceana, a on je ostavio pred sami let: Danas na to gleda kao spas…

Preuzmite sliku

Stephanie Gorton iz Australije, koja se planirala preseliti u Škotsku zbog ljubavi koju je pronašla na Tinderu, nakon ljubavnog brodoloma postala je uspješna žena. Danas kaže: To su bili najmračniji dani prije svitanja…

Stephanie (27) je upoznala muškarca iz Škotske preko Tindera i jako se zaljubila. Godinu dana su se viđali na raznim lokacijama jer je njen partner bio na putovanju oko svijeta, prenosi 24sata.hr.

Nakon dugog promišljanja i planiranja, Stephanie se odselila od kuće, dala otkaz i prodala automobil kako bi svoj grad Perth u Australiji mogla zamijeniti za škotski Perth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Business Coach 🔥 (@stephgorton__)

Međutim, samo četiri sedmice prije njenog leta, njezin partner iz Škotske joj se više nije javljao.

– U te četiri sedmice proganjala sam ga. Čak sam kontaktirala i njegovu mamu. Gledajući sad stvari unatrag, shvatam da se nikad nije radilo o savršenom odnosu. Imali smo problema s povjerenjem, ali obožavala sam ga. Mislila sam da je to ljubav, a ljubav nije lagana, ali se boriš za nju. To je bilo moje mišljenje. Kao da je moje srce znalo, ali um nije slušao – ispričala je.

Dvije sedmice prije nego se trebala ukrcati u svoj avion, nazvao je.

–  Jednostavno je preteško, ne bi trebalo biti ovako teško. Ako je sada teško, kasnije će biti još teže. Doći ćeš, nećeš imati prijatelja i oslanjati ćeš se samo na mene, a finansijski trenutno ne stojim dobro. Vratimo se malo unazad i dajmo si još malo vremena – rekao joj je.

Stephanie je naknadno saznala da je putovao s drugim ženama.

– Kad sam se probudila 14. jutro zaredom plačući rekla sam sebi da je vrijeme da nađem neki hobi – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Business Coach 🔥 (@stephgorton__)

A, njen hobi, aranžiranje cvijeća, se ubrzo pretvorio u posao. Otvorila je svoju malu firmu  ‘House of Hobby’, a u roku nekoliko mjeseci imala je 14 zaposlenika koji su radili na tri lokacije.

Uspjeh ovog posla ju je nadahnuo da pokuša i s drugim i to samo 18 mjeseci kasnije, a to je biznis trener.

Prodala je ‘House of Hobby’ za šesteroznamenkastu svotu i sada je na putu je do sljedećeg finansijskog uspjeha, piše LADbible. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,