Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stvari u vašem domu koje bespotrebno čuvate i samo skupljaju prašinu

Preuzmite sliku

Vrijeme je za generalku, a bez obzira na izvor nereda, ovaj popis pomoći će vam da eliminišete ono što vam nije potrebno, tako da možete napraviti prostor za stvari koje zapravo koristite.

Stari peškiri za kupanje

Naravno, većina nas voli imati pri ruci otrcani stari ručnik za kupanje za neuredne zadatke čišćenja ili kada pas uđe s blatnjavim šapama, ali vjerojvatno vam ne treba njih 10.

Zadržite par, a zatim nazovite svoj lokalni azil za životinje ili druge skupine za spašavanje životinja kako bi vidjeli žele li možda ostatak.

Stara posteljina

Možda još uvijek čuvate posteljinu za krevetić čak i nakon što je vaše dijete prešlo na “veliki dječji krevet”, ili možda čuvate te posteljine “za svaki slučaj”.

Vrijeme je da ih bacite!

Ako su još uvijek u dobrom stanju, operite posteljinu i provjerite u lokalnom skloništu ili neprofitnoj organizaciji jesu li zainteresovani za donaciju.

Praznični ukrasi koje nikad ne koristite

Onaj stoljnjak koji ste dobili za Božić prije pet godina i još niste koristili? Donirajte ga ili ga poklonite nekome kome je potreban.

Neusklađena posteljina

Kada prekapate po zalihama ormara za posteljinu, možda ćete pronaći plavu gornju plahtu bez odgovarajućeg kompleta ili jednu usamljenu jastučnicu koja ne stane ni za jedan jastuk koji posjedujete. Vrijeme je da ih se riješite i oslobodite svoj ormar.

Toaletne potrepštine s isteklim rokom trajanja

Osim posteljine i peškira, mnoga kućanstva koriste svoj ormar za pohranu dodatnih kupatilskih potrepština.

Sada je vrijeme da provjerite te datume isteka i bacite sve stare bočice losiona za tijelo ili kreme za sunčanje.

Nepotrebni proizvodi za čišćenje

Ako je vaš ormar za posteljinu ujedno i vaš pomoćni ormar, ne zaboravite pregledati svoje potrepštine za čišćenje.

Imajte na umu da proizvodi za dezinfekciju obično imaju rok trajanja, nakon čega nisu toliko učinkoviti. Slijedite upute za odlaganje na naljepnici, prenosi Večernji list.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,