Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stiže ljeto, muškarci obratite pažnju! Ovo su stvari koje odbijaju žene

Preuzmite sliku

Za ostavljanje i formiranje prvog utiska potrebno je samo sedam sekundi. Bilo da je u pitanju gesta koja nam se nije svidjela, ružne cipele ili neprimjeren komentar, naše mišljenje je stvoreno i bit će ga teško promijeniti.

Tako se nedavno rodio i termin ick. Zapravo se radi o uskliku koji dolazi iz engleskog jezika, a prvi se put koristio 1967. godine, kako bi označio gađenje na nešto iznimno neugodno ili uvredljivo. Iako je samo značenje ostalo isto, u modernom se slengu ick danas koristi kako bi se opisale neprivlačne osobine i ponašanja, primarno kod muškaraca.

Najpopularniji na TikToku je profil “guy with the list” na kojem autor svaki put kad naiđe na video u kojem se spominje neki ick, doda navedenu osobinu u bilješku na mobitelu. Profil prati više od milion ljudi.

Velika anketa

Na urnebesnoj listi ickova koje je spomenuti profil do sada skupio našle su se razne stvari – od toga da muškarci ne bi trebali imati rođendan, vezivati pertle na cipelama, preskakati korake ili hodati nizbrdo, pa do toga da ne bi trebali nositi torbu, gledati nogomet ili disati. Međutim, ne treba zanemariti činjenicu da, uz neke nerazumne, zaista postoje brojne stvari koje bismo mogli okarakterizirati ickovima, a da se na njima zaista može i poraditi.

Tomu u prilog ide i anketa koju je proveo američki dejting servis Seeking u kojoj je sudjelovalo 2000 ljudi, piše Sky News. Spomenuta anketa pokazala je da je najveći ick loš miris, a slijede ga loši zubi, pretvaranje da se o određenoj temi zna više nego što se zna, bezobrazno ponašanje i slanje duplih poruka. Ispitanicima smetaju i bezobrazno ponašanje prema konobarima, život u neredu, prljavi nokti i jedenje s otvorenim ustima.

@wyszkay we can’t do anything in this generation… 😭😭 #ick #icks #redflags #redflag #icklist #list #fyp #viral ♬ original sound – guy with the list 🗒️

Briga o ličnoj higijeni

Spomenuto ponašanje može se vrlo jednostavno riješiti, uzimajući u obzir da se prije svega odnosi na manire i ličnu higijenu. Upravo se po pitanju lične higijene može najviše napraviti kako bismo se svidjeli svima oko nas – ne samo potencijalnim romantičnim partnerima. Tako se po pitanju izgleda sve na kraju svede na održavanje lične higijene.

Na primjer, loš miris povezujemo s neredovnim tuširanjem i nošenjem prljave odjeće. Isto tako ćemo cijeniti lijep osmijeh, jer pokazuje njegovane zube koji se redovno peru. S druge strane, ispeglana i čista odjeća pokazat će nam da se radi o nekome ko je spreman uložiti neko vrijeme u vlastiti izgled. A sasvim posebnu kategoriju čini njega noktiju.

I dok žene vrlo često pridaju veliku pažnju noktima, pa tako redovno odlaze na manikure i pedikure te pažljivo biraju koje će lakove kada koristiti. S druge strane, muškarci nokte često zanemaruju. Ružni i prljavi nokti na rukama odbit će gotovo svakoga, a o tome govori i već spomenuta anketa. Posebno kada se uzmu u obzir brojni problemi do kojih može doći zbog loše higijene.

Nokti su posebno problematični

U tom pogledu najčešće govorimo o onihomikozi, odnosno, gljivičnim infekcijama na noktima. Radi se o jednoj od najčešćih infekcija s kojima se ljudi susreću – procjena je da pogađa otprilike 14 posto globalne populacije, a pritom je češća kod muškaraca. Kako se radi o stanju koje se prije svega manifestira kroz promjenu boje nokta u žutu, muškarci će je vrlo često zanemariti i istovremeno rizikovati vlastito zdravlje, a pritom i odbiti žene. (Telegram.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,