Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stan od 68 kvadrata koji bi svako poželio (FOTO)

stan-68-kvadrata
Preuzmite sliku

U ovom stanu od 68 kvadratnih metara jednostavnost i ljupkost švedskog dizajna došli su do punog izražaja, a ističe se odličan spoj modernog i starinskog.

stan-68-kvadrata

U staroj kući koja datira iz 1892. godine smješten je stvarno bajkovit stan, koji uz 68 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora nudi i terasu s malim dvorištem okrenutima na zapad. Miran dom s privatnom baštom stvarno ima šarma i osvaja već na prvi pogled.

stan-68-kvadrata1

Baš kao i u većini stanova švedskoga dizajna, i u ovome prevladava prozračna bjelina, a moderni elementi se fino upotpunjuju sa starinskima.

Drvo kao glavni materijal prevladava u gotovo svakoj prostoriji i daje osjećaj topline. Posebne detalje čine ukrasne bordure na zidovima i velika i dvostruka drvena vrata koja dominiraju prostorom i omogućuju, po želji, spajanje i odvajanje prostorija.

stan-68-kvadrata2

Iako u svakoj prostoriji prevladava minimalizam, a broj komada namještaja je prilično ograničen, detalja ne nedostaje. U svim prostorijama dominira igra tamnih i svjetlih boja.

stan-68-kvadrata3

Pun kontrasta, u stanu su dobro spojeni moderniji komadi namještaja sa dotjeranim starinskima, a utisak prozračnosti i svjetla daju i veliki prozori bez zavjesa (Tportal.hr)

stan-68-kvadrata5

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: