Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta oblik usana govori o vašoj ličnosti?

Preuzmite sliku

Stručnjaci su otkrili da oblik usana može da otkrije psihološke tajne i osobine ličnosti, kao i da vaš oblik usana može da kaže mnogo o vašem karakteru.

Veličina, oblik, punoća i kupidni luk usana govore o tome kakva je osoba, kako komunicira, kako se nosi sa bijesom i drugim situacijama, odnosno oblik usana otkriva koje su čovjekove slabosti i prednosti.

1. Pune usne

 • Vi ste empatična osoba koja cijeni međuljudske odnose iznad svega.

  Žene sa punim usnama su izuzetno samouvjerene i hrabre, ali i velikodušne i brižne u svojim odnosima. Također su veoma strastvene i duboko vole. Odlični roditelji, sa snažnom urođenom željom da čuvaju i njeguju druge, izuzetno bliske sa porodicom i prijateljima. Također vole zabavu i druženja.

  Ljudi sa punim usnama su samouvjereni i fizički privlačni, međutim, ponekad, pomalo impulsivni i nepromišljeni, a češće i tvrdoglavi.

  2. Puna donja usna

  Vi ste sretan tip i znate kako da se zabavite.

  Osobe sa ovakvim usnama ne vole rutinu. Niste stvoreni za posao od devet do pet, ali se izuzetno trudite u karijerama u kojima vam daju prostor da se izrazite. Volite da uživate, da se zabavljate i vodite energičan način života. Volite spontanost i pravite planove u pokretu. Uživate u avanturističkim putovanjima.

  Veoma ste radoznala duša,  otvoreni za nove mogućnosti. Skloni ste da budete prilično senzualni i izražajni kada to, naravno, želite. Uglavnom ste direktni i nezavisni.

  3. Puna gornja usna

  Vi ste veliki ljubitelj drame. Skloni ste da imate veoma visoko mišljenje o sebi i da volite da budete voljeni. Uživate u pažnji. Vi ste harizmatični, živite život punim plućima.

  Nije vas lako upoznati. Imate dobar tajming za humor i veoma ste duhoviti, prilično intelektualni i načitani. Uvek imate nešto da doprinesete u razgovoru.

  Također ste prilično kompetentni i dobri u komunikaciji i artikulisanju misli.

  4. Tanke usne

 • Vi ste rezervisani i oprezni. Na vas se ponekad gleda i kao na usamljenika. Ali znate i da budete sretni u toj svojoj samoći.

  Međutim, vaša introvertna ličnost vas također čini samopouzdanim.

  Ipak, kada ste u grupi brzo se “nađete” sa ljudima i uključujete u razgovore. Veoma ste odlučni da postignete svoje ciljeve. U stvari, prevazilazite sopstvena očekivanja.

  5. Definisan Kupidonov luk

  Vi ste dobar komunikator. Skloni ste da se snađete sa riječima, veoma ste kreativni i brzoumni, ali to ponekad može i da se okrene protiv vas. Razmislite prije nego što progovorite, posebno kada ste bijesni.

  Imate veoma dobro pamćenje i prilično ste vješti u dobijanju onoga što želite. Svjesni ste svojih mogućnosti i imate jedinstven stil samoizražavanja. Pri tom ste produktivni i uspješni.

  Ponekad možete biti reaktivni i impulsivni, jer volite spontanost. Ne uživate u rutini i monotonom načinu života. Uz to ste veoma romantični i prilično popularni kod suprotnog pola.

  6. Nedefinisani Kupidonov luk

  Vi ste odgovorni i pouzdani.

  Efikasni ste u rješavanju svih problema. Dobri ste u ispunjavanju rokova i upravljanju vremenom, a nekada znate i da pretjerate. Skloni ste da izgubite iz vida emocionalne granice.

  Morate više da brinete o sebi, jer znate da zanemarite svoje potrebe da biste se pobrinuli za druge. To je zato što ste pouzdani, prilično zreli i promišljeno se bavite pitanjima.

  Morate da vježbate više samoljublja, a skloni ste i da potisnete svoje emocije i misli, zbog čega je izuzetno važno da naučite da budete sami sebi prioritet. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,