Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta izbor ljubimca govori o vašem karakteru?

Preuzmite sliku

Prema dosadašnjim istraživanjima osobe koje imaju ljubimce, karakterno se razlikuju.

Opšte je mišljenje da su vlasnici pasa opušteniji i otvoreniji, a vlasnici mačaka sasvim drugačiji jer se te životinje smatraju hladnim i proračunatim. Međutim, šta je istina?

Vlasnici pasa

Osobe koje imaju pse smatraju se konzervativnijima od osoba koje imaju mačke, ali s druge strane su ekstrovertniji. Otvoreniji su i više vole konkretno da iskoriste dan umjesto da filozofiraju oko malih stvari i plaču „nad prolivenim mlijekom“. Vlasnici pasa prije će prihvatiti nove tehnologije od ostalih vlasnika ljubimaca. Samopouzdani su, uporni, proaktivni, energični i otvoreni, prenosi N1.

Vlasnici mačaka

Smatraju se liberalnijima, ali i neurotičnijim od vlasnika pasa i uživaju u sarkazmu i igrama riječima. Lakše će podnijeti više stresa i introvertniji su u odnosu na vlasnike pasa. Vole da provode vrijeme sami i tako rade na projektima umjesto u timu. Za prihvatanje novih tehnologija treba im vremena. Vlasnici mačaka češće imaju bolje rezultate na testovima inteligencije.

Vlasnici ribica

Ljudi koji se odluče za ribe kao kućne ljubimce, zadovoljni su individualci, smireniji i emotivno stabilniji od ostalih vlasnika kućnih ljubimaca.

Vlasnici morskih prasića, hrčaka…

Osobe koje kod kuće imaju morsko prase i slične glodare, ugalvnom su introvertni i pod većim su stresom nego što to vole da pokaži.

Vlasnici kornjača

Racionalni, veliki radnici, odgovorni i orijentirani na ciljeve – samo su neki od epiteta kojima se mogu opisati vlasnici kornjača.

Vlasnici konja

Vlasnici konja su odlučniji i proaktivniji od ostalih vlasnika životinja, tople su i brižne osobe. Ako imate mužjaka konja, skloniji ste agresiji i dominaciji u društvu, a ako imate ženku, opušteniji ste.

Vlasnici ptica

Osobe koje imaju ptice smatraju se vrlo brižnim i pristojnim, piše Times of India(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,