Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srpkinja otkrila koliko je platila stan u Chicagu: “Gdje mi živimo ljudi”

Preuzmite sliku

TikTokerka iz SAD-a koja je inače porijeklom iz Srbije otkrila je koliko je platila stan u Chicagu što je mnoge šokiralo.

Ispričala je kako cijena najma dvosobnog stana u Chicagu košta oko 1500 dolara za stan od 100 kvadrata dok se prosječni stan može kupiti za 150.000 dolara i više. Ona je svoj prvi stan u Chicagu 2021. godine platila 157 hiljada dolara.

@thebalkanmix Replying to @Prodavačica šljokica #balkan #balkanci #balkanciuamerici #zivotuamerici ♬ original sound – thebalkanmix

“Cijena za dvosobni stan je od 150 hiljada na više. Trenutno su ovdje rate skočile i cijene za stanove. Moj stan vrijedi sad 190 hiljada, a kupila sam ga za 157 hiljada. To su stanovi u boljim područjima grada koja su sigurnija i na sjevernoj stranici grad”, ispričala je.

Objasnila je kako vlasnici stanova svaki mjesec plaćaju naknadu udruženju stanara koja pokriva troškove održavanja zgrade.

“Radim kao agent za nekretnine tako da znam o čemu pričam”, napomenula je za one koji misle da su cijene drugačije i da nije sve tačno.

Njen video izazvao je lavinu komentara.

‘Skuplje je u Bosni i Hercegovini’, napisao je jedan

‘U Zagrebu 100 kvadrata u centru 650.000 eura, znači u Americi kupim 4 stana’, dodao je drugi

‘Stan u Zadru 50 kvadrata 250.000 eura‘, komentarisala je treća.

‘U Švicarskoj bolji stan od 100 kvadrata u Zurichu da nije blizu centra i jezera, nemaš ispod jedan milion franaka’, napisao je gledatelj

‘Ja sam u šoku… Pa gdje mi ovo živimo ljudi. Srbija je preskupa!!!’ , samo su neki od brojnih komentara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,