Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sponzoruša o tajnama “zanata”: Ne zanima me koliko novca imaju, nego koliko su spremni dati…

Preuzmite sliku

U Americi i Velikoj Britaniji sve veći broj djevojaka živi uz pomoć bogatih sponzora, sugar daddyja. Većina ih pronalazi sponzora putem sve popularnije web stranice Seeking Arrangement, a mnoge od njih priznaju da je to jedini način na koji uspijevaju pokriti troškove života tijekom studija.

27-godišnja Lara za Times je otkrila kako izgleda život “sponzoruše”, koja zarađuje izlascima sa bogatim starijim muškarcima. Lara je apsolventica, a dosad je promijenila 10 sugar daddyja. U posljednjeg se zaljubila i sada su, kaže, u sretnoj vezi.

“Život u Londonu je užasno skup, a još moram otplatiti studentski kredit od 40 hiljada funti. Zato sam otišla na Seeking Arrangement. Nisam znala što očekivati, ali ne smijete muškarcima dozvoliti da vide vaš strah. Morate kontrolisati stvari, inače bi vas mogli iskoristiti. To vrijedi za obje strane”, kaže Lara.

Prema Seeking Arrangement stranici, djevojke mogu mjesečno “zaraditi” i 3000 funti, uz skupe poklone, shoppinge i večere. No Lara tvrdi da je jako važno imati realna očekivanja i paziti da je svima jasno šta dobijaju ovakvim odnosom.

 • sponzoruse
 • “Pretpostavljam da većina muškaraca očekuje da će se prije ili kasnije poseksati s vama, ali i sama stranica upozorava da morate u startu odrediti pravila oko toga. Ja sam se pod utjecajem alkohola ljubakala s nekima od njih, ali nikad nisam otišla u krevet sa sugar daddyjem. Ne zanima me koliko novca imaju, zanima me samo koliko su darežljivi”, objašnjava Lara.

  Njene “veze” sa sugar daddyjima uglavnom su trajale sedmicama, a najskuplji poklon koji je dobila bila je skulptura vrijedna 3000 funti. Primijetila ju je u jednoj galeriji, a sugar daddy ju je Lari potom poklonio za rođendan. Zbog njenog “posla”, kaže, zadirkuju je njeni muški prijatelji, no to joj ne smeta previše. Naprotiv, potiče i svoje prijateljice da pokušaju zaraditi na sličan način.

  “Dečki me uvijek pitaju jesu li ti tipovi hrpa čudaka koji me samo žele povaliti, ali ja im kažem da je poenta u tome što možeš kontrolisati situaciju i izvući korist iz nje, bez neželjenih kompromisa”, zaključuje studentica.

  Lara je trenutno u sretnoj vezi sa svojim posljednjim sugar daddyjem, 36-godišnjim ekonomistom. Iako tvrdi da njihov odnos više nema veze s načinom na koji su se upoznali, on joj i dalje daje 1000 funti mjesečno za otplatu studentskog kredita, a na njegov račun putuju i na egzotične destinacije poput Tajlanda ili Šri Lanke – po mjesec dana za svaki od njih.

  Lara kaže da je o tome ranije mogla samo sanjati i da nikada nije bila sretnija no danas.

  “Sve se danas radi putem interneta. Preko interneta kupujete, rezervišete apartman ili hotelsku sobu, plaćate račune, upoznajete ljude. Šta je dakle loše u ovome? To je spoj na kojem ne morate ništa platiti i ništa učiniti, a još dobijete i poklon”, kaže poduzetna studentica. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,