Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šest neuobičajenih znakova da je jedan od partnera nezadovoljan u vezi

Preuzmite sliku

Svi oni koji su bili u dužim vezama ili braku, a koji su prekinuli sa svojim partnerima znaju da postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da pojedinci nisu zadovoljni situacijom u kojoj se nalaze.

Kada saznate da vaš partner nije zadovoljan u vezi s vama, to može biti vrlo bolna spoznaja. No ako primijetite prve znakove na vrijeme, postoji velika šansa da riješite svoje probleme i popravite vezu. Evo na šta trebate pripaziti…

1. Ima opsesiju s novim igračkama

Ako imate partnera koji je oduvijek bio zaintrigiran novim tehnološkim uređajima, „opsjednutost“ tim područjem ne mora biti znak za uzbunu. No ako je nedavno razvio oduševljenost novim gadgetima, moguće je da mu je dosadno te da traži nove načine da se zabavi, a koji nemaju nikakve veze s vama, prenosi Zadovoljna.hr.

2. Jede u tišini

Na početku veze svaki detalj popraćen je s mnoštvom uzbuđenja i truda. Primjerice, zajednički obroci isprva su odlična prilika da se upoznate, podijelite svoje želje i ciljeve, ali i teške trenutke. Nakon nekog vremena želja za dijeljenjem informacija počet će slabjeti. Svako ima loše dane i ne da mu se uvijek biti raspoložen i pričljiv. No ako dijelite obroke baš svaki dan u grobnoj tišini, a vaš partner ne želi izustiti ni slova, budite uvjereni da nešto ne štima.

3. Kaže “ovo smo već raspravili”

Otvorena komunikacija jedan je od najvažnijih preduslova za uspješnu vezu ili brak. Ako partner tokom razgovora često ponavlja – ovo smo već raspravili – i ne želi vas saslušati, čak i kada imate neki problem koji želite podijeliti s njim, na pomolu su problemi.

4. Uvijek priča o nekom trećem

Znate li više svakodnevnih detalja o kolegici Ivani s njegova posla nego o njemu samome? Neprestano spominjanje druge žene u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner (ne)svjesno razmišlja o nečemu novome u životu i da nije zadovoljan postojećim stanjem.

5. Često izlazi s drugovima

Ograničenja zbog pandemije koronavirusa sve su strože, a on nikako da ostane kod kuće? Umjesto s vama svoje slobodno vrijeme provodi s prijateljima. Možda je nesretan u vezi i želi „pobjeći“ od problema na ovaj način.

6. Postavlja vam “čudna” pitanja?

U posljednje vrijeme partner vam je počeo postavljati pitanja i tražiti vas mišljenje baš za svaku i najmanju sitnicu? Čini vam se kao da se trudi previše? Možda je i sam spoznao kako nije zadovoljan trenutačnom situacijom te želi popraviti vašu vezu. To je odlična vijest. Izađite mu ususret i porazgovarajte o svim eventualnim problemima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,