Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šest najvećih znakova da muškarac nije iskren oko svojih osjećaja

Preuzmite sliku

Ako misliš da se možda pokušavaš uvjeriti da je sve super kad stvarno nije, evo nekoliko znakova da on ni najmanje nije iskren oko svojih osjećaja u vezi tebe i vaše veze…

Željeti znati koliko je ozbiljan u vezi s tobom vjerovatno je najčešće postavljano pitanje u bilo kojoj kolumni sa savjetima i, iako bi trebalo biti tako jednostavno kao da samo pitaš partnera o statusu vaše veze, nažalost, to nije uvijek slučaj.

Ono što govori i što radi može aludirati na vrlo različite ishode za vas dvoje i, iako ne zagovaramo preispitivanje svih njegovih poteza, važno je držati oči otvorene.

Evo nekoliko najvećih znakova da muškarac nije iskren oko svojih osjećaja u vezi tebe i vaše veze.

Ne želi te upoznati sa svojim prijateljima

Može koristiti sve izgovore koje želi o tome da su grupa ljudi u koju te ne želi ‘miješati’ jer si posebna, ali ako nikad nisi upoznala niti jednog od njegovih prijatelja, nisi prioritet njemu u najboljem slučaju. U najgorem slučaju, ti si mu ‘osoba sa strane’.

Prečesto pokvari planove

Stvari su vrlo jednostavne. On te ili želi vidjeti ili ne želi. Jedna je stvar proći kroz strku na poslu ili ako dođe do porodične krize, ali ako stvara planove samo da ih rutinski razbije, događa se nešto na što definitivno ne bi trebala čekati – pronaći ćeš boljeg, prenosi Žena.hr.

Odbija govoriti o svojoj prošlosti

Naravno, baš kao i bilo ko, imamo dijelove svoje prošlosti o kojima najradije više nikad ne bismo raspravljali i ne krivimo nikoga ako malo ‘urede’ svoju priču. Međutim, ako se već neko vrijeme viđaš s ovim tipom, a ne znaš gdje ni kako je proveo posljednju deceniju, nešto se događa.

I, ok, možda dolazi iz ere na koju se ne ponosi i boji se odbijanja, ali u nekom trenutku, vaša mu veza nije važna ako nije voljan ni podijeliti malo svoje priče s tobom.

Opsesivno čuva svoje stvari

Ne kažemo da bi trebala imati svu slobodu da prolaziš kroz sve njegove stvari, ali ako se čini nepokolebljivim u namjeri da te makne od svog osobnog prostora ili neobično posesivan prema svom mobitelu, trebala bi obratiti pažnju.

Izbjegava odgovore na tvoja pitanja

Dovoljno je odvratno kada to rade političari, ali je potpuno neprihvatljivo kada to pokušavaju nama bliske osobe u životu. Gore nego da tvoje upite omalovažava izgovorima poput “ne znam o čemu govoriš” ili “Iz ničega radiš problem”, odgovarajući na jasno pitanje dugotrajnim odgovorima koji odstupaju od poante, preokretanjem krivnje ili nikad zapravo ne odgovoriti na pitanje jedan su od najvećih znakova neiskrenosti.

Ove vrste manevara izbjegavanja mogu uključivati i previše detaljne odgovore i one koji su nejasni, što može biti zbunjujuće za dešifriranje; ključ je tražiti odgovore koji zapravo odgovaraju na tvoja jednostavna pitanja.

Njegove priče su nedosljedne

Pogrešno tumačenje činjenica je nešto za što smo svi mi s vremena na vrijeme krivi. Međutim, ako si primijetila da često mora objašnjavati zašto je izostavio, promijenio ili “zaboravio” važne pojedinosti o svom životu generalno, on ili razvija Alzheimerovu bolest u ranoj fazi i treba ga pregledati, ili ima cijeli jedan drugi život u koji iz nekog razloga ne želi da budeš uključena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,