Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam sitnica koje svako kupatilo mogu transformisati u malu oazu mira (FOTO)

Preuzmite sliku

Kupatilo brojnima predstavlja mirnu oazu za vrijeme opuštanja, najčešće u kupki s umirujućim mirisima. Upravo takvo kupatilo iz snova moguće je namjestiti uz nekoliko promišljenih sitnica. Donosimo 7 prijedloga za transformaciju dosadnog kupatila u oazu luksuza, piše zadovoljna.hr.

1. Mekani pahuljasti peškiri

 • Transformaciju kupaonice u spa oazu započnite odabirom peškira. Oni su neophodan dodatak u svakoj kupaonici koji itekako mogu promijeniti njezino obično lice u luksuzno. Odličan izbor koji će potrajati godinama su peškiri čiji je sastav stopostotni pamuk.

  2. Mirisne svijeće

 • Opustite sva osjetila uz pomoć ugodnih mirisa. Idealno rješenje za kupatilo definitivno su mirisne svijeće koje će prostor ispuniti svjetlošću, ugodnim mirisima i toplinom.

  3. Tuš s efektom kišnih kapljica

 • Sinonim za luksuz može biti i tuš. Velika glava s velikim brojem rupica za vodu “omekšat” će pad vode, a istodobno djeluje poput masaže i stvara efekt kišnih kapljica. Uz takav tretman tuširanje definitivno prestaje biti obaveza i postaje čisti užitak.

  4. Prazne bočice od parfema

 • Bočice od parfema nipošto nemojte bacati. One su sjajan ukras za dom, a posebno efektno izgledat će u kupatilu. Raznobojne bočice možete posložiti na jedno mjesto ili ih pak rasporediti po kupatilu.

  5. Stolac u boji ili otkačeni tabure

  Takav komad namještaja osim estetske ima i vrlo praktičnu ulogu. Pružit će oslonac prilikom nanošenja losiona na tijelo ili kreme za masažu stopala.

  6. Kutije s printom i raznobojne košarice za sitnice

  Sve sitnice poput dekorativne ili preparativne kozmetike pospremite u kutije ili košarice. U obilju boja, printeva i ovlika, lako ćete pronaći takva stilizirana spremišta.

  7. Poslužavnik

 • Scene iz romantičnih filmova i modnih editorijala insceniranih u kupatilu gotovo da ne mogu proći bez kadra uživanja u kupki s poslužavnikom za kadu. Takva mala površina idealna je za odlaganje svijeća, knjige i čaše vina. Priuštite si ovu sitnicu i uživajte u svojoj oazi mira. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje