Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samohrana majka prvi put rodila s 50 godina i smatra da je to bilo ‘pravo’ vrijeme

Preuzmite sliku

50-godišnja Kelly je odletjela u Atinu u Grčku na IVF tretman uz pomoć donatora sperme. Devet mjeseci kasnije, dočekala je da svoju kćerku Lylu Rae Clarke donese na svijet.

Samohrana mama koja je svoje prvo dijete rodila s 50 godina kaže da je to bilo ‘pravo’ vrijeme u njenom životu.

Kelly Clarke tvrdi dok je ona gradila uspješnu karijeru, svi njeni prijatelji su se smirivali i stvarali porodice, piše dailystar.

 • Međutim, ova sada 52-godišnjakinja vjeruje da to što će imati kćerku kasnije u životu znači da može biti ‘najbolja moguća mama’.

  Iako je osjećala da je pravi trenutak da osnuje svoju porodicu, nije pronašla pravog partnera, pa je to učinila sama kada je napunila 50 godina, prenosi Tuzlanski.ba.

  Kelly je odletjela u Atenu u Grčkoj na IVF tretman uz pomoć donora sperme – a test 12 dana kasnije otkrio je da je trudna.

  Njena kćerka Lyla Rae Clarke rođena je u martu 2021.

 • Mama iz Crawleya, Sussex, rekla je: “Ne osjećam potrebu putovati i zabavljati se, samo osjećam potrebu gledati svaku minutu odrastanja Lyle Rae.”

  “Osjećam se izuzetno blagoslovljeno što sa životnim iskustvom koje imam sada mogu bolje usmjeravati Lylu Rae nego što bih to bilo u mojim mlađim godinama. Mogu se usredotočiti samo na nju jer sam zadovoljna onim što sam napravila. Niko nije u pravu ili u krivu, ovo je samo način na koji je došlo moje putovanje u majčinstvo i bilo je ispravno za mene. Sretna sam što nisam suroditelj jer je mogu odgajati kako smatram prikladnim,” navodi Kelly te dodaje da se susrela sa velikim otporom porodice što je odlučila postati samohrana majka u 50. godini.

 • “Sada kada je Lyla ovdje, nevjerovatna su mi podrška i ne mogu joj biti bolja porodica. Ne znam šta bih bez njih. Ona ima dva nevjerovatna rođaka koji je obožavaju i koje ona obožava, fantastičnu tetu i briljantne baku i djeda.”

  Kelly je potpisala ugovor s klinikom za neplodnost da će svojoj kćerki reći istinu o svom začeću i priznaje da ponekad razmišlja o tome da je ona ipak starija mama.

 • “Kad bude dovoljno stara da razumije situaciju, objasnit ću joj. Bit ću iskrena, otvorena i ona će znati da je sve na mjestu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,