Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samo za najhrabrije: Print od glave do pete!

moda
Preuzmite sliku

Ova proljetno-ljetna sezona ruši sva modna pravila, a jedan od zanimljivijih trendova svakako je – isti uzorak od glave do pete!

\"moda\"Ove proljetno-ljetne sezone IN su manje-više svi zamislivi uzorci – cvjetni, životinjski, plemenski, tropski… No, pošto je kombiniranje donedavno nemogućeg postalo dobrodošlo na modnim pistama (dobar primjer je prošlosezonsko \'uskrsnuće\’ colorblockinga), dizajneri su se dodatno poigrali i s printevima. Dosad smo uzbudljive uzorke obično gledali u kombinaciji s jednobojnim, klasičnim komadima, čime je je postizana svojevrsna ravnoteža looka. Ali, ovog proljeća sva pravila padaju u vodu!

Neki od najutjecajnijih svjetskih dizajnera, poput Stelle McCartney, Tommyja Hilfigera i Christophera Kanea, pokušali su nemoguće. Isti uzorak od glave do pete! Haljina i sandale ukrašene cvijećem u identičnoj shemi boja?  I više od toga – look možete začiniti modnim dodacima u istom tonu: Šešir, torba… Što god vam padne pod ruku! Nekima će ovo možda djelovati poput neke smiješne uniforme, ali oni drugi – hrabriji i eksperimentiranju skloni – u svemu će naći dozu modnog adrenalina i sjajne ljetne zabave.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: