Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sa 16 godina osvojila 2 miliona eura na lotu pa bankrotirala: “Bogatstvo me odvelo na krivi put, to je prevelika odgovornost”

Preuzmite sliku

Callie Rogers imala je samo 16 godina kad je na britanskoj lutriji osvojila 1.8 miliona funti, odnosno dva miliona eura, i tako postala najmlađa dobitnica u istoriji Velike Britanije. No sada, u dobi od 34 godine, mora krenuti ispočetka nakon što je potrošila sav novac.

Estetske operacije, odjeća, pokloni…

Rogers je bila tinejdžerica kad je postala milionerka, a za časopis The Sun otkrila je kako je u međuvremenu potrošila 18.000 funti na operaciju grudi, zatim 300.000 funti na odjeću te pola miliona funti na poklone za prijatelje i porodicu, što ju je dovelo do bankrota.

Upisala fakultet

Sada, nakon što je izgubila sve, odlučila je s 34 godine upisati fakultet kako bi stekla diplomu medicinske sestre i prehranila svoju porodicu, prenosi index.hr.

“Uzimanje vremena kako biste uložili u sebe i postali bolja osoba isplati se”, izjavila je dodavši kako je ponosna na sebe i budućnost koju će izgraditi svojoj porodici.

Skromni počeci

Rogers je živjela u udomiteljskoj porodici radila kao blagajnica za 3.6 funti po satu kad je osvojila jackpot koji joj je promijenio život. Nakon samo nekoliko sedmica upoznala je svog budućeg muža s kojim ima dvoje djece.

Par je kupio ljetnikovac u vrijednosti od 180 hiljada funti, no poslije pet godina njihov se brak raspao, a Rogers je pokušala samoubistvo, nakon čega joj je socijalna služba oduzela djecu. Tada je odlučila potrošiti novac na operaciju grudi kako bi se “osjećala bolje”.

Dobno ograničenje za igrače

Rogers je izjavila kako bi organizatori lutrije trebali uvesti dobno ograničenje za igrače i da ju je bogatstvo odvelo na pogrešan put, zbog čega je izgubila povjerenje u ljude, a sada se nalazi u situaciji u kojoj se bori za puko preživljavanje.

“Imaš samo 16 godina, a toliku odgovornost. U tim godinama možeš dobiti najbolji savjet, ali nisi u poziciji da ga poslušaš”, objasnila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,