Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji pripazite malo! Ne želite li sramotiti svoje dijete, ne radite ove stvari!

djevojke-sramote
Preuzmite sliku

Sramotite li svog tinejdžera? Jednostavan odgovor je da.

djevojke-sramote

To je normalan proces gdje djeca žele pokazati svoju indiviualnost i neovisnost od roditelja. Imaju ideje što je prihvatljivo ponašanje za njih i za roditelje, da ne spominjemo prihvatljivu odjeću, muziku, frizure i gotovo sve ostalo.

Jedna od najvećih stvari koju će većina tinejdžera shvatiti kao sramoćenje je iskazivanje nježnosti u javnosti. Posebno će dječacima biti neprihvatljivo da ih poljubite ili zagrlite ispred vršnjaka – ili još gore, da tražite da oni poljube vas!

Žele da njihovi prijatelji vide kako su neovisni i odrasli, a ne ‘bebe’ o kojima se brinu roditelji. Iz istog razloga ne žele da njihovi prijatelji vide kako ste ih dovezli u školu, na nečiji rođendan ili utakmicu. Ipak, bit će zahvalni ako im ponudite da ih prevezete, sve dok vas njihovi prijatelji ne vide i ne čuju.

Tinejdžerima je često sramotno i kako njihovi roditelji izgledaju – šta nose, kakva kola voze. Vide sebe kao dio nove generacije s drugačijim konceptima stila i mode, i ne žele da ih se povezuje s nekim staromodnim poput vas. S druge strane, ne žele ni da im roditelji previše budu u korak s vremenom. Zapravo ne pripadate njihovoj generaciji i ne žele da ulazite u njihov teritorij.

Sve čime ćete skrenuti pažnju na sebe u javnosti natjerat će vašeg tinejdžera na crvenilo u licu – glasno pjevanje, plesanje, bilo kakakv romantični interes između vas i partnera. Tinejdžeri često misle da su cijelo vrijeme pod povećalom i da ih se procjenjuje prema ponašanju, ne samo njih, nego i svih koji su povezani s njima, piše TLC.com, prenosi Magazin.hr.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: