Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji dobili poruku u boci staru 33 godine: Bacio je njihov sin koji je preminuo jako mlad

Preuzmite sliku

Jedanaestogodišnji Brian Dahl je nije imao pojma da će poruka u boci koju je bacio u vodu u blizini Oxforda u Mississippiju jednog dana biti posljednje riječi koje će svijet čuti od njega. Prema izvještaju U.S. Newsa, njegova porodica doživjela je nešto čudesno.

Sve je počelo u aprilu, kad je radnik Big River Shipbuildersa ugledao zelenu bocu kako pluta u oceanu.

“Uvijek sam takav”, rekao je Billy Mitchell, po zanimanju ronilac i spasilac, za USA Today. “Uvijek tražim stvari koje su jedinstvene – naplavljeno drvo ili bilo šta… Rekao sam svom prijatelju: ‘U ovoj boci je poruka!'”

Mitchell je zgrabio bocu iz oceana i 30 minuta kasnije iz nje nježno uklonio poruku. Većina pisma bila je uništena, ali uspio je razaznati ime Tahl (premda je pisalo Dahl), 1989. godinu i lokaciju Oxford u Mississippiju, sve napisano dječjim rukopisom, prenosi index.hr.

“Prvi instinkt mi je bio da se igramo detektiva. Prihvatimo izazov i pronađimo ovog klinca,” rekao je za US News Brad Brabb, zaposlenik firme u kojoj je radio Mitchell.

Vijest je došla do dječakovih roditelja

Dečki iz Big Rivera su fotografiju poruke objavili na Facebooku, gdje je podijeljena čak 127 puta. Nekoliko dana nakon te objave dr. Eric Dahl primio je telefonski poziv od nekoga ko je objavu vidio. Melanie Parker Dahl potom je ostavila komentar na objavu.

“Zapanjujuće je da se to dogodilo”, rekao je Eric. “Dobili smo poruku 33 godine nakon što ju je Brian bacio. To je kao nešto u fiktivnom romanu ili nešto što biste vidjeli na TV-u” nastavio je Eric. “Vidjeti Brianov rukopis kad je imao 11 ili 12 godina bilo je čudesno. Brian je bio sportista koji je vrlo mlad obolio od raka. Pobijedio ga je nakon teške borbe, ali je naposljetku umro u dobi od 29 godina, doživjevši nezgodu u svojoj kući.

“Bio je to dar s neba. Mi smo porodica koja se moli i ovo je dio Božje providnosti”, rekao je Eric.

Poruka u boci bila je dio projekta u kojem je Brian sudjelovao kad je pohađao šesti razred

“Bili smo na izletu”, rekla je Martha Burnett, njegova učiteljica šestog razreda, koja sada ima 82 godine, za USA Today. “Ispustili smo boce s porukama u vodu i godinama nismo čuli ništa o njima”, rekla je Burnett.

Eric, njegova supruga Melanie i njihov sin Chris otišli su do brodogradilišta u Vicksburgu kako bi se našli s radnicima koji su pronašli bocu i odnijeli projekat svog sina kući. Trenutak u kojem su uživo ugledali poruku svog sina bio je za njih vrlo emotivan.

Melanie je za US News rekla da je Brian imao prekrasan smisao za humor, pa nema sumnje da bi bio sretan da zna da je njegova poruka primljena. Vjerovatno nije ni slutio da će ovu poruku vidjeti njegova porodica, pa je za pretpostaviti da je pismo upućeno strancu u dalekoj zemlji.

“Ko bi ikad mogao zamisliti da će se ovo dogoditi?” rekla je učiteljica Burnett. “Mislim da ga to na neki način vraća u život”, zaključila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,