Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rodila dijete svom bratu i njegovom partneru: “Posebno iskustvo, sve bih ponovila”

Preuzmite sliku

Žena koja je rodila bratovo dijete kaže da je on njezin ‘izuzetno poseban bratić’ i da je toliko uživala u tome da se dobrovoljno javila da za njega rodi još jedno dijete.

30-godišnja Sabreena Henderson htjela je pomoći svom bratu, Shaneu Petrieju (33), da osnuje svoju porodicu – pa mu je postala surogat majka. Shane i njegov suprug Paul (37) odlučili su 2020. da su spremni postati roditelji. Sabreena – koja je majka četvero vlastite djece – dobrovoljno se javila da postane surogat koristeći svoju jajnu stanicu i Paulovu spermu, prenosi Mirror.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabreena Henderson (@breenahenderson)


Ona je u septembru prošle godine rodila Tristana, a porodica je nedavno proslavila njegov prvi rođendan. Shane i Paul obožavaju ga kao i ostatak porodice, a Sabreena ga vidi kao svog ‘posebnog bratića’ zbog njihove jedinstvene veze. Kaže da je osjećala ponos zbog svog surogat majčinstva da se dobrovoljno javila da će to ponovno učiniti ako i kada Shane i Paul budu htjeli podariti Tristanu brata ili sestru.

Sabreena, upraviteljica nekretnina iz Riversidea, rekla je: ‘Tristan je savršen, zdrav i jako voljen. Shane i Paul su najbolji očevi – stalno pričaju o njemu i Tristana nazivaju svojim malim ‘majmunčićem’. S Tristanom imam tako posebnu vezu jer sam pomogla u njegovom stvaranju – zapravo nema riječi kojima bi se to opisalo, ali to je intenzivna ljubav. Mnogi ljudi mi pokušavaju reći da je, budući da je moje jaje iskorišteno, on moj sin pa bih ja trebala biti njegova mama, ali Tristan je njihovo dijete. On nikada nije bio moj’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabreena Henderson (@breenahenderson)

‘Svako ima priču o tome kako je nastao, on je samo ekstra poseban’. Vidim ga kao svog ‘ekstra posebnog bratića’ i sebe nazivam njegovom ‘omiljenom tetom’ – mislim da sam zaslužila to pravo. Ponosna sam na ono što sam mogla učiniti za Shanea i Paula pa sam rekla rado bih to ponovila’, dodaje.

Sabreena i njezine četiri sestre bile u podrška za Shanea kada je sa 16 godina otkrio da je gay. Kad su Shane i njegov suprug odlučili da žele postati roditelji 2020. godine, Sabreena je bila najbolji kandidat za surogat majčinstvo i bila je sretna što može pomoći. To je zato što je njezina najstarija sestra već imala tri carska reza, srednja je imala teške trudnoće, a njezine dvije najmlađe sestre tada su još bile tinejdžerice. Sabreena je pristala upotrijebiti Paulovu spermu i njezino jaje kako bi oba oca bila u srodstvu s bebom, prenosi Večernji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,