Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Riječi koje se zapravo kriju iza fraze “nisam spreman za vezu”

Preuzmite sliku

Nema ničeg lošeg u tome ako ne želite da budete u ljubavnoj vezi.

Biti sam (sa sobom) nije kraj svijeta, već jedinstveno iskustvo. Nije dakle ništa negativno ako želite da budete slobodni i istražujete svijet na svom dlanu. Međutim šta se dešava u situaciji kada vi želite vezu a on jednostavno – nije spreman za to. Kada vas neko navodi da mislite da mu je stalo do vas, a zapravo služite samo da upotpunite njegovo slobodno vrijeme, to je bolnije od slučaja da je apsolutno odbio da se upusti u vezu sa vama. Nažalost to je taktika kojom se mnogi muškraci služe. Umjesto da vam daju stvarni razlog zbog kog ne žele da ozvaniče stvari sa vama, oni koriste otrcane fraze, zbog kojih ne znate na čemu stojite. Otkrivamo vam danas šta fraza – “nisam spreman za vezu”, zapravo znači:

Ne želim da ostanem vjeran

Jedan od prvih razloga zbog kojih većina muškaraca kaže da ne želi da ozvaniči vezu sa vama je poprilično jednostavan i ogleda se u njihovoj želji da se upuštaju u seksualne odnose sa više djevojaka. Ako vam momak sa kojim se viđate daje izgovore koji vam govore da izbjegava vezu, znajte da on želi da nastavi svoj momački život, a da ste vi dobrodošli da razbijete monotoniju. Vi i mnoge druge, jer “veza” sa vama njemu ne predstavlja naročitu obavezu, prenosi Ženski Magazin.

 Čekam nekog ko će mi više odgovarati

Još jedno značenje fraze “nisam spreman za vezu” je zapravo to da on čeka nekog ko će mu više odgovarati od vas. Nažalost, koliko god bolno bilo za čuti, vi mu samo dođete nešto poput rezervnog plana, dok se ne pojavi djevojka za koju on misli da je bolja od vas. To bi zapravo značilo da nije problem u tome što on nije spreman za vezu, već što je ne želi sa vama. A ako vas on ne doživljava kao dobar izbor za svoju djevojku, ne bi trebalo u takvoj vezi da se zadržavate.

Nesposoban sam da volim nekog

Koliko god zvučalo nestvarno, ali je zaista činjenica da postoje osobe koje nisu sposobne da vole druge ljude. Kada muškarac kom ste otvorili svoje srce i pokazali mu da ga volite na sve moguće načine, odbija da vam uzvrati, to može značiti samo jedno – da on nije sposoban da vas voli onako kako zaslužujete. To naravno nema nikakve veze sa vama i važno je da znate da ne treba da rušite nikakve nevidljive zidove da biste stigli do njegovog srca jer ga on jednostavno nema. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,