Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razbija stereotipe društva: Marsha Elle je pjevačica i bionički model, zahvalna na svom tijelu

Preuzmite sliku

Marsha Elle kroz muziku širi poruku nade drugima. Zahvalna je na svom tijelu svaki dan. Prihvata svoje stanje, što joj omogućava da se uključi u razne aktivnosti, poput penjanja i planinarenja.

Marshi Elle nedugo nakon rođenja amputirana je noga zbog rijetkog stanja urođene abnormalnosti ekstremiteta. Pjevačica i tekstopisac, bionički model i govornica ima jedan cilj – ‘prenijeti poruku nade kroz muziku’.

U svijetu u kojem je slika koju ostavljate u javnosti sve, Marshina nesigurnost navela ju je da vjeruje da svijet neće prihvatiti njen dar. Unatoč tome, držala se uzdignute glave i nadvladala svoje strahove, a sve to istovremeno potičući druge da budu ono što jesu, prenosi 24sata.hr.

 • Djetinjstvo Marshe, koja sada živi u Miamiju, nije bilo lako.

  Dok je bila u školi, skrivala bi se u hodniku i kasnila na nastavu u pokušaju da izbjegne bolne poruke i osuđujuće poglede svojih vršnjaka. Djeca bi joj postavljala pitanja zašto tako hoda – i nisu samo njihove riječi činile da se osjeća nesigurno, već i to što je znala, unatoč svemu, da daje sve od sebe, a da to nije dovoljno.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Marsha Elle (@marshaellemusic)

  Za vrućih ljetnih dana nosila bi dugu odjeću kako bi sakrila svoju protezu. Marshi je trebalo neko vrijeme da shvati da je napor kojim daje sve od sebe više nego dovoljan, te se danas ponosno šepuri pistama, modelira za različite marke odjeće i svoje probleme pretvara u muziku.

  Vlastito iskustvo koristi kako bi postala primjer drugima.

 • Kao mlada djevojka, Elle nije vidjela modele koji izgledaju poput nje. Kako bi to riješila, uzela je stvari u svoje ruke i sama postala uzor koji joj je njoj nekada bio potreban. Sada prima brojne poruke podrške od onih koji se pronalaze u njenoj priči, što je dodatno potiče da se hrabro i samopouzdano suoči sa svojim strahovima i nesigurnostima.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Marsha Elle (@marshaellemusic)

  Muzika je ohrabruje kad ju druge stvari ‘sruše’.

  Marshin prvi susret s onima koji imaju isti problem poput njenog bio je presudan. Osjećajući se nadahnutom, napisala je svoju pjesmu, ‘Unlimbted’, pripisujući muzici spasonosnu milost koja joj je držala raspoloženje i davala nadu.

  Sada, kroz muziku, širi svoju poruku nade drugima. Marsha je zahvalna na svom tijelu svaki dan. Prihvata svoje stanje, što joj omogućuje da se uključi u razne aktivnosti, poput penjanja i planinarenja. Uvijek je u potrazi za novim iskustvima zbog svoje spontane prirode.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Marsha Elle (@marshaellemusic)

  Ona je tip osobe koja, kako bi prevladala strah od visine, rezerviše skijanje.

  – Jedini način da se prevlada strah je da se s njim direktno suočite – poručuje.

  Pjevačica vjeruje da invaliditet otvara mnoge mogućnosti. S ponosom se identificira kao neko s ‘raznolikim sposobnostima’ – izrazom koji je sama skovala kako bi opisala različite sposobnosti koje posjeduje.

  – Ja mogu sve – je njen moto.

 • Postala je viralna na Miami Swim Week- u 2022. Preko 60 miliona ljudi pogledalo je video Marshe kako ponosno hoda pistom, poduhvat koji je popraćen hiljadama pozitivnih reakcija, i pljeskom njenoj snazi. Predstavljajući one koji se bore s istim problemom, bionički model nadahnjuje svakoga da bude hrabar, donosi Bright Side (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje