Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnik hotela poručio: ‘Nikada nemojte hodati bosi po hotelskoj sobi’

Preuzmite sliku

Radnik jednog hotela otkrio je neke detalje vezane za hotelske sobe, te upozorio ljude šta mogu koristiti, a šta ipak ne bi trebali.

Radnik Jacob Tomsky tako je objasnio da u sobi nikada ne biste trebali hodati bosi, bez obzira na to koliko pod čisto izgledao.

Jacob koji radi u hotelijerstvu više od devet godina, rekao je kako su tepisi najprljaviji dio hotelske sobe. 

– Usisavaju se između svakog gosta, ali gotovo nikada se ne čiste dubinski, možda jednom godišnje, jer za to nema vremena. Tepisi su prepuni bakterija, pa preporučujem da hodate u čarapama ili papučama – rekao je, te istaknuo da papuče svakako možete ponijeti sa sobom kući, jer se one u hotelu ne mogu ponovno upotrijebiti.

Osim tepiha, rekao je da se madraci također u većini hotela dubinski čiste samo jednom godišnje. Među predmetima koji se rijetko čiste su i ukrasni jastuci na krevetima, pa je tako savjetovao da ih ne koristite ako baš ne morate.

– Oni se zaista rijetko čiste, samo ako su vidljivo prljavi, a gosti ih često znaju bacati na pod pa su puni prašine i prljavštine koja se na njima skuplja – objasnio je.

Dodao je i da se sve te stvari najviše odnose na hotele u kojima je on radio, ali da je često, dok je odsjedao negdje, uvidio da je to istina i na drugim mjestima. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,