Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rad od kuće: Pet stvari koje apsolutno ne biste trebali raditi

Preuzmite sliku

Mnogo je stvari zbog kojih je rad od kuće apsolutno fantastičan. Osim činjenice da ste dobili sve svoje kućne ugodnosti nadohvat ruke, postoje i zamke ovog načina života koji mogu izmaći čak i najiskusnijem, piše Stylist.

Raditi od kuće sve je zabava i igra dok ne shvatite da je razlog da je svakodnevno ustajanje i tuširanje zapravo prilično važno i da rad u krevetu zvuči nevjerovatno, ali zapravo nakon nekog vremena postaje prilično nezgodno, prenosi Tuzlanski.ba.

Zahvaljujući izbijanju koronavirusa, vjerovatno je da će sve više i više nas usvajati radne postavke iz kućnog načina života u narednim sedmicama i mjesecima. Zbog toga pratite popis stvari koje ne biste trebali raditi.

 Izbegavajte sofu (i ćebad)

Uzeti svoj laptop na sofu možda zvuči prilično solidan plan, Zamotati se pokrivačem preko nogu i ugurati se u ugao sofe je slika o kojoj svi sanjamo kad sjednemo za svoje stolove, ali neće proći puno vremena dok se spustite niže i niže na sofu očajnički pokušavajući uravnotežiti laptop i tipkati jednom rukom. To je klizav, klizav nagib: izbjegavajte po svaku cijenu.

Imati Netflix “u pozadini” nikada ne funkcioniše

Stavljanje Netflixa na “pozadinsku buku” nikada nije bezazleno koliko zvuči. Da, možda počnete s dobrim namjerama, stavljajući epizodu koju ste „gledali prije“, pa vas neće ometati, ali stvari nikada neće ići onako kako smo planirali.

Ne ulazite u hibernaciju

Kada radite od kuće, lako se pretvara da spoljni svijet ne postoji. Provesti većinu dana u vašoj pidžami u početku je sjajno, ali ne izlaziti van (ili se kretati) sedmicama u isto vrijeme dovoljno je da počnete luditi. Naravno, ako se samoizolirate, šetnja blokom nije opcija – ali budite sigurni da ćete svakodnevno provoditi neko vrijeme u šetnji (priređivanje ili razvrstavanje stvari je odličan način za kretanje). Iznenadit ćete se koliko zapravo to zapravo ima razliku.

Morate napraviti pauzu za ručak

Budući da radite iz udobnosti vlastitog doma, lako je zaboraviti da i dalje imate pravo na pauzu za ručak. Izađite napolje, provedite vrijeme s kućnim ljubimcem ili se opustite uz knjigu samo se pobrinite da omogućite sebi prostor za disanje tokom dana.

Razgovarajte s drugim ljudima

Brzo ćete shvatiti koliko uživate provoditi vrijeme sa kolegama svaki dan kada radite sami. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje