Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prostirke iz kupatila trebate prati svake dvije sedmice

Preuzmite sliku

Ako imate platnene tepihe, najbolje je da ih operete u mašini kao dio redovnog pranja. Ako tepih ima neklizajući sloj na dnu, trebali biste ga objesiti na uže, na radijator ili sušilo, a ne stavljati u sušilicu…

Iako tepisi koje postavljamo u kupatilo da osušimo stopala nakon tuširanja možda neće trebati prati između svake upotrebe, zahtijevaju malo više održavanja nego što možda mislimo. Profesionalna čistačica April Sargies kaže da tepihe treba prati svake dvije sedmice.

Učestalost pranja ovisi i o faktorima kao što su koliko ljudi živi u kući, broj kupatila koja imate i situacija s protokom zraka, prenosi 24sata.hr.

Ali, ako tepih stavite u pranje svake dvije sedmice, imate najbolje šanse da smanjite količinu plijesni i bakterija koje se nalaze između vlakana. Kad je riječ o najboljim metodama pranja tepiha, April kaže da će materijal od kojeg je napravljen uticati na to kako ga perete.

– Za plastiku koristite sredstvo za dezinfekciju. Za drvo i bambus koristite proizvod na bazi octa ili neki prirodni proizvod. Pustite ih da se osuše u dobro prozračenom prostoru ili na otvorenom nakon čišćenja – objasnila je.

Ako imate platnene tepihe, najbolje je da ih operete u mašini kao dio redovnog pranja. Ako tepih ima neklizajući sloj na dnu, trebali biste ga objesiti na uže, na radijator ili sušilo jer bi se gumeni ili plastični sloj mogao otopiti u sušilici, piše The Sun(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,