Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijenosna kućica od 7,5 kvadrata za kampovanje gdje god poželite: Prigodna za sve klimatske uslove

Preuzmite sliku

Kućica je u potpunosti izolovana od vjetra, kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava pa se može koristiti tokom cijele godine u različitim klimama.

Bivvi Camp je ime firme sa sjedištem u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon koja je oduševila svjetske putnike modularnom prenosivom kućicom. Bivvi kućica omogućava boravak na raznim mjestima diljem svijeta – bez obzira želite li je postaviti u dvorište svoje kuće ili ponijeti sa sobom na kampovanje, prenosi punkufer.hr.

  • Iza ovog izuma stoji grupa strastvenih putnika i avanturista koji su željeli tržištu ponuditi jednostavno rješenje za što ugodniji boravak u prirodi s minimalnim uticajem na okoliš i prirodu. Baš zato u izgradnji su korišteni odgovorno prikupljeni i izdržljivi materijali koji jamče dugotrajnost proizvoda.

  • Kućica se prostire na 7,5 kvadratnih metara, široka je 2,5 metara, duga 3,5 metara i visoka 3,2 metara. Dovoljno je to prostora da se u nju staviti krevet u punoj veličini te po želji manji radni stol. Kućica se može prilagoditi ličnim potrebama pojedinca te dodati struja, solarne ploče, grijanje i namještaj.

  • Unutrašnjost je obložena daskama od borovine, a obuhvata i veliki prozor s kojeg se pruža sjajan pogled na okolicu gdje god se nalazili. Kućica je u potpunosti izolovana od vjetra, kiše i drugih meteoroloških pojava pa se može koristiti tokom cijele godine u različitim klimama.

  • Bivvi kućica se vrlo lako prenosi na željeno mjesto uz auto-prikolicu iste firme. Iz tvornice, pak, dolazi potpuno složena i spremna za korištenje. Kućica je zasad dostupna samo na američkom tržištu, a prodaje se po cijeni od 19.000 američkih dolara. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje