Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prepoznajte ga: Karakteristike koje ima svaki vjeran muškarac

par-krevet1
Preuzmite sliku

Ne postoji formula kojom možemo izračunati hoće li netko u vezi biti odan i vjeran, ali postoje određene karakterne osobine kojima ih najbolje možemo predvidjeti. Slijedi osam karakteristika koje najviše odgovaraju profilu odanog muškarca.

par-krevet1

Poštuje žene

Muškarac koji općenito poštuje suprotni spol, ne vidi žene kao objekt. ‘Način na koji ništa ne radiš, način je na koji radiš sve’, kaže bihevioralni specijalist i terapeut Patrick Wanis.

‘Ako muškarac poštuje ženu, vjerojatno neće iskoristiti nekoga samo za vezu za jednu noć.’

Emocionalno je inteligentan

Emocionalna inteligencija veliki je pokazatelj hoće li muškarac ostati vjeran. Kako znati kvocijent njegove emocionalne inteligencije? Obratite pažnju razmisli li prije nego nešto učini i kako na njega utječu raspoloženja drugih ljudi.

Drži se svoje riječi

‘Osoba koja je dosljedna pokazuje svoju predanost kroz svoja djela’, kaže Andrea Syrtash, autorica knjige Cheat on Your Husband (With Your Husband).

To znači da ako je rekao da će doći kod vaših roditelja na večeru, ništa ga neće spriječiti da se pojavi, čak ni ako su njegovi prijatelji dobili ulaznice za utakmicu u zadnji čas.

muskarciLS

Ne žudi za pažnjom

Muškarac koji se želi svima svidjeti skloniji je ignorirati (pa čak i željeti) ponašanje žene koja je prešla granicu. Možda se u početku čini bezazleno, ali to ‘može dovesti do seksualnih napetosti ili emocionalne povezanosti ako se to ponašanje nastavi’, kaže Wains.

Siguran je u sebe

Nesigurnost i potreba za pažnjom često idu ruku pod ruku. ‘Siguran muškarac ima potvrdu u svojoj partnerici i ne treba je od većeg broja žena u isto vrijeme’, kaže Wains.

Ako je uistinu samopouzdan, onda će znati obuzdati svoj ego kod kriznih situacija (poput gubitka posla ili financijskih problema) bez da ima potrebu ‘zastraniti’.

Nije hazarder

‘Onaj spreman na rizik reći će da će riskiranjem postići više, a onaj koji nije sklon riskiranju reći će – mogu više izgubiti ako prihvatim rizik’, objašnjava Wanis. ‘Potonji neće riskirati gubitak braka ili obitelj zbog varanja.’

Zahvalan je

Muškarac koji cijeni svoj život ima osjećaj ispunjenosti koji ga čini zahvalnim. On ne razmišlja na način da uvijek treba više, zato neće tragati stalno za nečim ‘boljim’, objašnjava Wanis.

Dobar je komunikator

Umjesto ignoriranja problema i prepuštanja negativnim osjećajima, muškarac koji može otvoreno govoriti o svojim emocijama reći će partnerici ako nije sretan.

Tuzlanski.ba / Magazin

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: