Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodica 12 godina ubacivali novac u kasicu prasicu: Evo koliko su skupili

Preuzmite sliku

Kasica prasica Rosie hranjena je novcem dvanaest godina. Ponekad s kovanicama, s vremena na vrijeme i s novčanicama, a jednom čak i sa 100 dolara.

Sarah i njezino troje djece iz Kalifornije nakon 12 godina su odlučili otvoriti kasicu, a taj su događaj podijelili i na TikToku.

Video je od sredine marta prikupio osam miliona klikova i više od 300.000 lajkova. Uprkos oduševljenju mnogih, među publikom ima i razočaranih gledatelja.

Mnogi od njih očekivali su znatno veću svotu od one koja je sakupljena. U kasici je bilo 2.329,27 američkih dolara odnosno 2.164,40 eura.

@our.california.fun Replying to @deanna 𓆩♡𓆪 okay- here it is!!!! Here’s the grand total of everything in Rosie! 🎉 And no, we do not regret not investing it- this was such a memorable family experience that was well worth it!!We counted everything but are still sorting through to look for valuable coins so we can try to update later on that for those interested- but it won’t be too soon. #makingmememories #familytradition #piggybank #coincollection #familytravel ♬ original sound – fishwad

“Nakon što smo objavili ukupan iznos na TikTok-u, dobili smo mnogo komentara od ljudi koji su bili razočarani jer su smatrali da je iznos mali za vrijeme koje smo štedjeli”, rekla je majka troje djece za This Week Newsweek.

Tokom godina njezina porodica nije toliko marila za novac, već za nešto drugo.

“Nije se radilo toliko o količini novca koja je iz toga proizašla, koliko o iskustvu zajedničkog rada nastavljajući porodičnu tradiciju korištenja “Rosie”, iščekivanju da ćemo je jednog dana otvoriti i učiniti nešto lijepo s tim novcem”, rekla je Sarah.

Otvaranje “Rosie” bilo je mnogo više od običnog novca. Sjećanja, nostalgija i emocije su u tom trenutku bile puno važnije.

Sada kada je ušteđevina tu, porodica je želi iskoristiti za odlazak na veliko putovanje u američki nacionalni park.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,