Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Popravlja automobile s dugim noktima, u minici, mrežastim čarapama i štiklama

Preuzmite sliku

Ona može popraviti motore jednako dobro kao i muškarci u toj industriji, a sve to radi s XL dužinom noktiju. Potrošila je više od 5.500 eura na nokte u posljednjih pet godina i odbija ih skratiti bez obzira na posao.

Peyton Cicconi (25) je automehaničarka i obožava automobile – ali mnogi muškarci ismijavaju njen stil. Naime, taj upečatljivi glamurozno-gotičarski stil koji ona nosi rijetko kome da naslutiti njezine automehaničarske vještine.

Ona tvrdi da može popraviti motore jednako dobro kao i muškarci u toj industriji, a sve to radi s XL dužinom noktiju. Ova djevojka iz Kalifornije potrošila je više od 6000 dolara (5.500 eura) na svoje nokte u posljednjih pet godina i odbija ih skratiti bez obzira na posao, prenosi 24sata.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minitruckmommy (@thegothicmechanic)

– Suočavam se s mnogo poteškoća u industriji kao žena, poput svakodnevnog uznemiravanja i omalovažavanja muškaraca. Kada sam započela edukaciju za automobilskog tehničara, bila sam jedina žena u cijelom razredu od 100 ljudi – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minitruckmommy (@thegothicmechanic)

Osim noktiju s ekscentričnim dizajnom i bojama, ona također nosi mrežaste čarape i mini suknje dok popravlja automobile.

Njena strast prema automobilima započela je kada je kao dijete igrala Hot Wheels sa svojim bratom blizancem, a vjeruje da joj je karijera automehaničara zacrtana još od djetinjstva.

@minitruckbabe Replying to @sushi_worms LET HER COOK 💅🏻🔧😡 . . #nails #longnails #femalemechanic #mechanic #mobilemechanic #bayarea #cargirl #bluecollar #bluecollarbabe #bluecollarboys #carguys #carguy #nailsoftiktok #sanrio #hellokitty #nissan #jdm #toyota #lsswap #hotrod #mechaniclife #mechanicsoftiktok #carsoftiktok #work #longnailschallenge #automechanic #pink #purple #alttiktok #alternative ♬ LET HIM COOK – Dylan Turner

Iako ima sedam godina iskustva u industriji u kojoj dominiraju muškarci, još uvijek tvrdi da je ne shvataju ozbiljno i da je često maltretiraju na poslu.

Čak i s preporukama, Cicconi je teško dobijala posao automehaničarke.

– Direktor moje škole nazivao bi upravitelje i govorio im da sam sposobna za rad, ali oni bi i dalje oklijevali jer ne žele imati ženu u svojoj radnji – rekla je.

Cicconi je prvo počela uređivati nokte budući da radi i kao model, no svoju karijeru rada s automobilima koristi kao inspiraciju za manikuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minitruckmommy (@thegothicmechanic)

– Počela sam se zabavljati i prilagođavati boje laka za nokte kako bi se slagala s bojom mojih automobila i kamiona, pa pretpostavljam da je nakon toga samo krenulo – rekla je.

Svaki put kad bi išla napraviti novi set, nokti bi joj postajali sve duži. Trebalo joj je mnogo pokušaja i slomljenih noktiju da shvati kako s njima raditi. Njen najnoviji set noktiju, za koji kaže da joj je najdraži, najduži je koji je ikada napravila, a dugačak je 7,5 centimetara.

@minitruckbabe Replying to @_adm_89_ umm like i havent been building cars for past 8 years? The real actresses wasnt a mechanic. I am a certified mechanic. #suki #fastandfurious #nails #longnails #weld #welding #welder #fabrication #racecar #dragrace #cars #mechanic #femalemechanic #mechaniclife #jdm #nissan #honda #cargirl ♬ Bad Girls – M.I.A.

Također, ona i dokumentuje svoj život na TikTok profilu pod imenom @minitruckbabe, gdje ima čak 1,2 miliona pratilaca. Svojim obožavateljima često pokazuje kako dugim noktima ugrađuje dijelove automobila, a mnogi obožavatelji je u komentarima podržavaju.

– Sviđa mi se kako to radiš s štiklama i velikim noktima – pisalo je u jednom komentar.

– Sviđa mi se ovo. Želim da to vide moja kći i sinovi – komentarisao je jedan roditelj.

@minitruckbabe How to replace transmission mount #mechanic #diy #tutorial #howto #cars #350z #nissan #jdmcarsoftiktok #jdm #femalemechanic #womanmechanic #cartok #bluecollar #girlpower ♬ Tick Tick Boom (feat. BygTwo3) – Sage The Gemini

– Mnogi muškarci na internetu me nazivaju lažnjakom. Toliko profesionalaca u industriji je mrzilo moje nokte – činilo se tako nepravednim i osjećala sam se usamljeno – priznala je. Međutim, Cicconi se nada da će njeni video snimci inspirisati žene da slijede svoje strasti, a da pritom istovremeno budu glamurozne.

– Primjetila sam da žene definitivno imaju više povjerenja kada dolaze kod automehaničara poput mene jer znaju da im neću previše naplatiti niti ih prevariti samo zbog njihova spola – zaključila je, piše New York Post. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje