Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet svađa zbog kojih svaka veza i brak mogu doći na kušnju

Preuzmite sliku

U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bismo se trebali sramiti.

One često pomognu da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na vidjelo. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smijemo ignorisati i moramo ih riješiti kako se svađe ne bi ponavljale. Donosimo vam popis najgorih ljubavnih svađa i savjete kako ih riješiti.

Finansije

Prema statistikama, novac je na prvom mjestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u financijskoj stisci i spajate kraj s krajem, a vaš partner potajice troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Zbog toga se možete osjećate prevareno i izdano. Kako ćete se nositi s time, ovisi o dubini problema, preko nekih financijskih prevara ne smijete preći. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje financijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

 • Porodica

  Niko nije savršen, pa tako ni članovi porodice. Normalno je da ponekad partneru malo iskritiziramo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, šta napraviti u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vašoj porodici? To ne smijete tolerirati. Postoji granica koju partner ne smije preći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto vrijedi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povrijedili.

  Kućanski poslovi

  Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućanske poslove. Ako podjela obveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obvezno ga pokušajte riješiti, nemojte ga ignorisati. Kućanski poslovi trebali bi se dijeliti napola, zato recite svom partneru kako je vrijeme da ozbiljno razgovarate o tome.

 • Seks

  Tokom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osjetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan za seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom Šta to radiš, ovo je grozno jer time rušite njegovo samopouzdanje. Budite taktični i recite nešto poput: Nisam sigurna da mi to godi, možemo li isprobati ovo? O problemima vezanima uz seksualni život nije lako razgovarati izvan kreveta, ali upravo bismo to i trebali raditi jer je takve razgovore lakše voditi hladne glave.

  Izgled, inteligencija i ličnost

  Riječi izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbjegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrijediti ljude jer su oni povrijedili nas. Kada vam izleti takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to izrekli u bijesu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerirati uvrede. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,