Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet razloga zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Preuzmite sliku

Šta tjera muškarca da ostavi ženu koju voli? Razlozi koji tjeraju muškarce na to uvijek mogu biti različiti, piše Your Tango.

Postoji nekoliko jasnih razloga zbog kojih mogu odlučiti otići umjesto da ostanu i pokušaju popraviti svoju vezu, prenosi Tuzlanski.ba

Pet uobičajenih razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole

1. Poteškoće s emocionalnim povezivanjem

Dok žene obično vjeruju da muško ponašanje nije diktirano emocijama, općenito je suprotno. Muškarcima su potrebne pozitivne emocionalne veze kako bi željeli ostati u vezi. Žene često imaju potrebu reći mu sve što osjećaju u određenom trenutku, ostavljajući ga iscrpljenim i nespremnim. Ako se muškarac osjeća kao da će ga partnerka verbalno napasti jer se otvorio svojoj partnerici, na kraju će se zatvoriti i svoje emocije usmjeriti unutar sebe. To dovodi do emocionalnog nakupljanja.

2. Osjećaju da su projekat

Žene imaju tendenciju pokušati ‘popraviti’ muškarca s kojim se upuste u vezu. Jednom kada žena osjeti da od svog muškarca ne dobiva ono što zaslužuje, često će početi zahtijevati da se promijeni. Umjesto da učinkovito i smireno komunicira o svojim potrebama, ona može neprestano zanovijetati svom muškarcu. Tokom vremena, ovaj pritisak za promjenom je snažan motiv za muškarca da napusti vezu. Ako te ne može usrećiti, onda nema razloga da ostane s tobom.

3. Strah od gubitka slobode

Mnogi ljudi vide strah od gubitka slobode, ali to nije nužno tako. Ako se muškarac osjeća zarobljenim u vezi sa ženom koju voli, ali koja također uvijek želi znati gdje je, šta radi i kamo ide, manje je riječ o strahu od obvezivanja, a više o gubitku slobode. Naravno, svaki bi odnos trebao uključivati ​​privrženost jedno drugome, no nerazumno je da bilo koji od partnera drugoga tretira kao dijete.

4. Duboka izdaja

Očito, ako muškarac otkrije da ga njegova partnerica vara ili mu laže, vjerovatnije je da će je ostaviti iako je još uvijek voli.

Muškarcima je lakše ostaviti žene ako saznaju da su prevareni. Kao i u svakoj zdravoj vezi, odanost i povjerenje su izuzetno važni i mogu prekinuti vašu vezu.

5. Seksualno nezadovoljstvo

Seks je vrlo važan u svakoj romantičnoj vezi. Muškarci su vođeni željom za reprodukcijom i pronalaženjem emocionalnog zadovoljstva s partnericom s kojom uživaju u seksu. Komunikacija i otvoren um mogu mnogo doprinijeti održavanju veze uzbudljivom. Ako je seks dosadan i rutinski, muškarac može pronaći izgovor za odlazak bez obzira na količinu ljubavi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,